hultaj Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Witam, Mojemy tacie konczy sie za ok 3,5 mca zielona karta. Zamierza niedlugo zlozyc wniosek o jej przedluzenie. Z tego co wiem po ok 5 tygodniach przychodzi wezwanie na zlozenie odciskow a potem po, wedlug roznych danych, 4-5 mcach przychodzi zielona karta. Tak wiec nie mam problemu zeby moj tata za 5 tygodni zlozyl odciski natomiast problem pojawia sie co ma ma zrobic jak mu zielona karta przyjdzie po uplywie waznosci starej. Czy moze czekac w USA na nowa z niewazna stara czy musi wyjezdzac do Polski? Prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam, Lukasz
c4r0 Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Możliwe że od momentu złożenia wniosku do czasu, aż podejmą decyzję w tej sprawie (przedłużą lub nie) można przebywać legalnie mimo upływu terminu ważności steraj zielonej karty. Ale nie jestem pewien czy tak to wygląda.
kzielu Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Za mało informacji podałeś - ma conditional na podstawie małżeństwa ? To na NOA1 otrzymanym po wysłaniu RoC będzie miał napisane że te NOA1 przedłuża mu kartę o rok...
hultaj Napisano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Moj tata mial 10 letania zielona karte otrzymana "po" tesciowej z obywatelstwem. Nie wiem w tej chwili czy byla conditional czy nie ale wydaje mi sie ze nie. Jakie informacje jeszcze powinienem podac?
kzielu Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Wystarczy - może czekać w USA, upływa ważność karty ale przy 10-letniej nie traci statusu. Nie ma najmniejszego problemu z czekaniem na nową i nie ma czym się przejmować.
hultaj Napisano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Ok dzieki. A mozna pracowac jak stara wygasla a nowa nie dotarla?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.