wojt20 Napisano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Czy ktoś wie jaka jest różnica? Próbuje zrobić przelew z wbk'a do td banku ale... nr konta amerykańskiego to tylko 10 cyfr. Numeru swift jako takiego nie mogłem znaleźć (czy on obowiązuje tylko w Europie?). Jeśli routing number dla mojego stanu(edit: td bank NH) to 011400071 plus 10 cyfr nr konta to czy to jest właściwy już numer na rachunek, na który chce przesłać pieniądze? Pytanie dodatkowe. Jakiej opłaty mogę się spodziewać przy przelewie za ok.100$ ze strony wbk'a? Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Routing number jest okreslany dla konkretnego banku a nie stanu - to + numer konta to wszystko co potrzeba przy wire transferze w US, z zagranicy to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A na stronie banku wchodzisz w przelewy zagraniczne? Powinna być oddzielna zakładka do zagranicznych. Co do opłaty, kiedyś robiłem przelew na $180 do wachovia bank i suma prowizji była chyba około 60zł. To było z multibanku i jakieś dwa lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt20 Napisano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Tak jest opcja przelew zagraniczny ale zanim zrobię przelew chce mieć pewność, że mam właściwy numer konta docelowego tj. wymaganą ilość cyfr @kzielu td bank ma dla każdego stanu, w którym działa osobny routing number. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azrael Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czy ktoś wie jaka jest różnica? Próbuje zrobić przelew z wbk'a do td banku ale... nr konta amerykańskiego to tylko 10 cyfr. Numeru swift jako takiego nie mogłem znaleźć (czy on obowiązuje tylko w Europie?). Jeśli routing number dla mojego stanu(edit: td bank NH) to 011400071 plus 10 cyfr nr konta to czy to jest właściwy już numer na rachunek, na który chce przesłać pieniądze? Pytanie dodatkowe. Jakiej opłaty mogę się spodziewać przy przelewie za ok.100$ ze strony wbk'a? Wielkie dzięki za pomoc http://www.tdbank.com/faqs/faqs_intl_indiv.html What information should I provide to the originator of a foreign (non-U.S. Dollar) wire payment in order to get the money into my account at TD Bank? Incoming Foreign Currency Wire Payment Instructions: Correspondent Bank SWIFT Code: TDOMCATTTOR Correspondent Bank Name: The Toronto-Dominion Bank, Toronto, Ontario, Canada For Further credit to: TD Bank Store Address: Street, City, State, Country In Favor of Beneficiary Account Number: Your TD Bank account number as it appears on your statement In Favor of Beneficiary Full Name and Full Address: Your name and address as it appears on your TD Bank account statement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt20 Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 @azrael Wielkie dzięki, rzuciłem na to oko wcześniej ale wydawało mi się, że to za długi swift code. przelew poszedł bez problemu. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.