Przemek Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 hej chce wyjechac na J1 w tym roku razem z bratem, mam juz umowiona wizyte w konsulacie w krakowie ale firma z ktora wyjezdzam mowi mi ze moga byc probelmy w uzykaniu wizy dla nas obu. radza mi zebym na wizyte zapomnial indeksu i w taki sposob (wg nich) przyjde na drugi dzien a mojego brata zalatwia oddzielnie i moze sie nie skapna. to bedzie moj juz drugi wyjazd do usa, natomiat brat 1wszy raz. macie jakies doswiadczenia w takiej sytuacji?? co radzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolina1234 Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 co za bzdura!!!! od 3 lat wyjezdzam z bratem w wakacje na wizie J-1 i 2 razy mielismy spotkanie w ambasadzie w tym samym dniu u tego samego konsula i nikt nigdy problemow nam nie robił bo niby czemu? jestesmy studentami w papierach wszystko ok wiec o co chodzi??? takze nie słuchaj tych sygesti Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 faktycznie ze cos nie gra w tym tzw biurze,,"ze sie nie gabna" a co z formularzami jakie juz wyslaliscie a po drugie te dane beda miec w komputerze wiec 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted May 23, 2005 Author Report Share Posted May 23, 2005 biuro mowi ze mieli juz sytacje odmowy rodzenstwa wiec sie troche cykam. wizyte mam w konsulacie w krakowie a tu sa numerki w okienkach wiec bedziemy jeden za drugim,bardzo prawdopodbne ze bede u tego samego konsula co moj brat. zastanawiam sie co do tego indeksu... mial moze ktos z was taka sytuacje ze zapomnieliscie indeksu?? wg biura moge spokojnie przyjsc na drugi dzien i wejsc bez kolejki na spotakanie z konsulem bo papiery beda czekaly i tylko doniose indeks Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 a wiesz co bylo w sprawie tego rodzenstwa (cala prawde)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Też myślę, że nie ma co kręcić, bo przecież brata i tak będą mieć w komputerze, że dzień wcześniej dostał wizę. Tamto rodzenstwo moglo dostac odmowe z zupelnie innych wzgledow, np. mieli tam za duzo rodziny, u ktorej mogliby chciec zostac, wtedy jasne jest, ze odmowili obojgu, a nie tylko jednemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.