bunifacy Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 Witam;) Wylatuje do stanow 13-tego czerwca, bede pracowal w branson do konca wrzesnia. Chcialbym odwiedzic rodzine ktora mieszka w Kanadzie, wiem ze musze miec wize, ale chodzi mi o pare kwesti, mianowicie: 1) Miejsce powortu mam ustawione na NYC, czy moge zmienic to na Toronto ? Bo jak bede w Kanadzie to jest bez sensu sie wracac... 2) Słyszalem ze bilety do Kanady z USA sa tanie - okolo 70$, ale za to koszmarnie wielkie oplaty lotniskowe, co powoduje ze wszystko wzrasta do 500$... 3) Gdzie opłaca sie zrobic zakupy takie jak ciuchy, kamera etc, w Stanach czy w Kanadzie ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 wiem, ze ze zmiana miejsca wylotu sa problemy, najczesciej sie to nieudaje, albo dochodza zbyt wysokie oplaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 ze zmiana powrotu z NYC na YYZ mozesz miec problem - poniewaz moze nie byc taniej taryfy, ktora na to pozwoli, a poza tym musisz sie dowiedziec, czy Twoja taryfa pozwala na zmiany (wiekszosc ma zastrzezenie, ze zmiany trasy sa niedozwolone). - najprostsza rzecz - zadzwon do linii ktorymi lecisz i sie zapytaj o mozliwosc takiej zmiany a na pewno ze szczegolami powiedza czy to mozliwe a jezeli tak, to jak i za ile ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunifacy Posted May 23, 2005 Author Report Share Posted May 23, 2005 a co z tymi zakupami ? wybrac Kanade czy Stany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunifacy Posted May 23, 2005 Author Report Share Posted May 23, 2005 Juz wiem, ze biletu nie moge zmienic zebym wracam z NYC, coz tak bywa Teraz mam pytanie ktore juz zadalem, czy bilet z NYC do Toronto jest drogi ? orientujecie sie ? Jakie linie polecacie itp.. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 co do zakupow to w jakiej czesci Kanady bedziesz?tzn Prowincja 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 skoro kolega pyta o Toronto to domyslam sie, ze bedzie w Ontario... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunifacy Posted May 23, 2005 Author Report Share Posted May 23, 2005 nie prowincja Bede tam 10 dni Ale zakupy to pal licho, boje sie o ceny biletow NYC-Toronto :/ aa i jeszcze, opłate za wize kanadyjska moge zrobic na Pięknej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 przepraszam bo faktycznie kolega napisal o Toronto a to Ontario a tam sa chyba 2 stawki podatku 8) w liczone w cene produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 zaplacisz za wize w Ambasadzie i cena 75 dol can(200-220 zl)za jednokrotna "Z dniem 1 maja 2005r. Sekcja Wizowa nie przyjmuje opłat w dolarach USA. Dotyczy to również czeków potwierdzonych oraz money order w tej walucie." http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/...isa&imm4-pl.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.