becia66 Napisano 11 Marca 2012 Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Hej Wziełam się za wypełnianie wniosku ds-160 i mam powazny problem bo nie wiem co powinnam wpisac. Jest pytanie odnosnie osoby kontaktowej w USA - jade do chlopaka, ktory jest Polakiem, a wyjechal do USA służbowo. Oczywiscie chcialam podac jego dane - wpisalam imie, nazwisko, adres i zatrzymalam sie na numerze telefonu Wpisuje a dokladniej probuje wpisac jego polski numer, ale bezskutecznie - wymusza na mnie wpisanie amerykanskiego n-ru. On posiada tylko polska komorke, nie kupowal karty amerykanskiej. Jesli pomine to pytanie - wyskakuje, ze blad. Natomiast w formacie polskim czyli +48 lub 48 nie pozwala wpisac. Musi byc format nru amerykanskiego. Czy ktos spotkal sie z wyzej wymieniona sytuacja? Czy rzeczywiscie jako osobe kontaktowa powinnam podac dane chlopaka? Co w takiej sytuacji moge zrobic? Czy musi kupic karte z amerykanskim numerem? Pozdrawiam, Beata ))
sly6 Napisano 11 Marca 2012 Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 mozna podac numer sluzbowy,mozna podac numer telefonu do hotelu lub tez napisac N/A.
becia66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Sly dzieki za odpowiedz, ale probowalam wpisac jego sluzbowy nr, ale ustawia sie automatycznie w formacie n-ru amerykanskiego Nie mozna pola pozostawic pustego bo nie przejdziesz dalej. Wymusza na tobie wprowadzenie n-ru
becia66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Wniosek juz wyslany, mam nadzieje, ze bedzie ok Pozdrawiam
sly6 Napisano 11 Marca 2012 Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 ale wpisywalas numer sluzbowy do USA czy tez do Polski? bo ja mialem na mysli ten sluzbowy ale w USA- bo podobno tam jest sluzbowo.
becia66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Wpisałam nr sluzbowy polskiej komorki, ktora wzial ze soba Nie posiada amerykanskiego n-ru, wiec takowego wpisac nie moglam. W razie proby skontaktowania sie z nim, jesli okaze sie ze nie moga sie z nim skontaktowac to maja adres hotelu, w ktorym sie znajduje Zawsze mozna do hotelu zadzwonic i poprosic o polaczenie z dana osoba. Wniosek juz poszedl, jutro dzwonie do Ambasady. Dam znac na kiedy rozmowa i oczywiscie po samej rozmowie rowniez zdam relacje. Pzdr
becia66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2012 Teraz tak sie zastanawiam, ze podczas wypelniania wniosku wpisalam jedynie obecne miejsce zatrudnienia, natomiast nie wiem czy nie powinno sie wymienic poprzednich miejsc pracy ;/ Teoretycznie nie kojarze miejsca, w ktorym proszono by mnie o podanie takich informacji, ale czytalam gdzies na forum, ze normalnie kobiety powinny wymienic poprzednie miejsca zatrudnienia Orientuje sie ktos jak to jest? Pytam bo najwyzej wypelnie kolejny wniosek i wysle, wowczas podam nr ten prawidlowy podczas umawiania rozmowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.