Skocz do zawartości

Problem Z Ds-160. Potrzebna Pomoc! :))

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej :)

Wziełam się za wypełnianie wniosku ds-160 i mam powazny problem bo nie wiem co powinnam wpisac. Jest pytanie odnosnie osoby kontaktowej w USA - jade do chlopaka, ktory jest Polakiem, a wyjechal do USA służbowo. Oczywiscie chcialam podac jego dane - wpisalam imie, nazwisko, adres i zatrzymalam sie na numerze telefonu :( Wpisuje a dokladniej probuje wpisac jego polski numer, ale bezskutecznie - wymusza na mnie wpisanie amerykanskiego n-ru. On posiada tylko polska komorke, nie kupowal karty amerykanskiej. Jesli pomine to pytanie - wyskakuje, ze blad. Natomiast w formacie polskim czyli +48 lub 48 nie pozwala wpisac. Musi byc format nru amerykanskiego. Czy ktos spotkal sie z wyzej wymieniona sytuacja? Czy rzeczywiscie jako osobe kontaktowa powinnam podac dane chlopaka? Co w takiej sytuacji moge zrobic? Czy musi kupic karte z amerykanskim numerem?

Pozdrawiam,

Beata :)))

Napisano

Sly dzieki za odpowiedz, ale probowalam wpisac jego sluzbowy nr, ale ustawia sie automatycznie w formacie n-ru amerykanskiego :( Nie mozna pola pozostawic pustego bo nie przejdziesz dalej. Wymusza na tobie wprowadzenie n-ru :(

Napisano

ale wpisywalas numer sluzbowy do USA czy tez do Polski?

bo ja mialem na mysli ten sluzbowy ale w USA- bo podobno tam jest sluzbowo.

Napisano

Wpisałam nr sluzbowy polskiej komorki, ktora wzial ze soba :) Nie posiada amerykanskiego n-ru, wiec takowego wpisac nie moglam.

W razie proby skontaktowania sie z nim, jesli okaze sie ze nie moga sie z nim skontaktowac to maja adres hotelu, w ktorym sie znajduje :) Zawsze mozna do hotelu zadzwonic i poprosic o polaczenie z dana osoba.

Wniosek juz poszedl, jutro dzwonie do Ambasady. Dam znac na kiedy rozmowa i oczywiscie po samej rozmowie rowniez zdam relacje.

Pzdr :)

Napisano

Teraz tak sie zastanawiam, ze podczas wypelniania wniosku wpisalam jedynie obecne miejsce zatrudnienia, natomiast nie wiem czy nie powinno sie wymienic poprzednich miejsc pracy ;/ Teoretycznie nie kojarze miejsca, w ktorym proszono by mnie o podanie takich informacji, ale czytalam gdzies na forum, ze normalnie kobiety powinny wymienic poprzednie miejsca zatrudnienia :( Orientuje sie ktos jak to jest? Pytam bo najwyzej wypelnie kolejny wniosek i wysle, wowczas podam nr ten prawidlowy podczas umawiania rozmowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...