Czaszka Napisano 22 Maja 2005 Zgłoś Napisano 22 Maja 2005 Witam, Za kilka dni wybieram się z powrotem za wielką wodę. Wróciłem w styczniu 2005 po półrocznym pobycie. Wiem że to teraz loteria, zastanawiam się jak sensownie uzasadnic pobyt 6 miesieczy w usa.... gdyby czekała mnie dłuzsza rozmowa. Lecę do NY do kuzyna w to samo miejsce co ostatnio. Macie jakieś pomysły?
wiola Napisano 22 Maja 2005 Zgłoś Napisano 22 Maja 2005 :hmmm: naprawde musisz dobrze to uzasadnić, bo jak rozumiem masz wizę turystyczną :roll: życzę szczęścia i dobrego nastroju urzędników, bo od tego wiele zależy. Powodzenia.
Czaszka Napisano 22 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2005 No tak wiza jest turystyczna, zresztą oni dobrze wiedzą że połroczny pobyt ma niewiele wspólnego z turystyką. Jednak niektórym się udaje bez problemów. Tylko nie wiem czy nie jest to za szybki powrót. Czy ktoś miał taką sytuację?
wiola Napisano 22 Maja 2005 Zgłoś Napisano 22 Maja 2005 Słyszałam o podobnej sytuacji, ale nie napisze, jak się skończyła...... Jednak od nastroju urzędników zależy raczej wszystko :roll:
sly6 Napisano 23 Maja 2005 Zgłoś Napisano 23 Maja 2005 w styczniu wrociles wiec powinno byc w miare ok 8) ale jak bedziesz juz lecial za 3 czy 4 razem w krotkim czasie to mozesz miec male klopoty i radze odczekac wiecej niz 6 miesiecy przed nastepna wizyta 8)
Biedronka Napisano 26 Maja 2005 Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 mozesz powiedziec ze robisz research na temat Twojej przyszlej pracy magisterkiej z historii i kultury Stanow Zjednoczonych, chcesz poszukac materialow do pracy i chcesz pozwiedzac te miejsca ktorych jeszcze nie miales okazji zobaczyc Z pozdrowieniami, Aga
dobry010 Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 ja to się zastanawiam jak to z tym wszystkim jest.. moja dziewczyna była już w USA 5 razy - w każde kolejne wakacje, zawsze wracała w ciągu 2 miesięcy. i tak się zastanawiam... teraz ja jadę z nią i mam nadzieję że znowu ją wpuszczą.. a jak nie - to będzie bardzo nieciekawie...
bunny Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 Nie martw sie, ja tez tam jezdze od paru lat w kazde wakacje (na co najmniej 3 miesiace), a do tego jeszcze czasem w zimie na ferie i nigdy nie robili mi problemu z wpuszczeniem.
Biedronka Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 najwazniejsze to to pewnosc siebie, usmiechnac sie ladnie, pokazac zeby, na Amerykanow to dziala . Wpuszcza...wpuszcza Z pozdrowieniami, Aga
magdajj Napisano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2005 Zastanawiam sie, moze ktos wie, co z taka osoba ktora dostala wize wjazdowa na 6 miesiecy i przedluzyla legalnie siedziala w efekcie 7 miesiecy ale opuszczajac Stany nie zdazyla otrzymac przedluzenia-zaznacze ze przedluzenie przyszlo jakies 2 tygodnie po wyjezdzie. Czy ktos z Was mial taka sytuacje? Czy sa problemy wjechac do Usa po roku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.