Skocz do zawartości

Jak uzasadnic pobyt 6 miesieczny w usa....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Za kilka dni wybieram się z powrotem za wielką wodę. Wróciłem w styczniu 2005 po półrocznym pobycie. Wiem że to teraz loteria, zastanawiam się jak sensownie uzasadnic pobyt 6 miesieczy w usa.... gdyby czekała mnie dłuzsza rozmowa. Lecę do NY do kuzyna w to samo miejsce co ostatnio. Macie jakieś pomysły?

Napisano

:hmmm: naprawde musisz dobrze to uzasadnić, bo jak rozumiem masz wizę turystyczną :roll: życzę szczęścia i dobrego nastroju urzędników, bo od tego wiele zależy.

Powodzenia.

Napisano

No tak wiza jest turystyczna, zresztą oni dobrze wiedzą że połroczny pobyt ma niewiele wspólnego z turystyką. Jednak niektórym się udaje bez problemów. Tylko nie wiem czy nie jest to za szybki powrót.

Czy ktoś miał taką sytuację?

Napisano

Słyszałam o podobnej sytuacji, ale nie napisze, jak się skończyła......

Jednak od nastroju urzędników zależy raczej wszystko :roll:

Napisano

w styczniu wrociles wiec powinno byc w miare ok 8)

ale jak bedziesz juz lecial za 3 czy 4 razem w krotkim czasie to mozesz miec male klopoty i radze odczekac wiecej niz 6 miesiecy przed nastepna wizyta 8)

Napisano

mozesz powiedziec ze robisz research na temat Twojej przyszlej pracy magisterkiej z historii i kultury Stanow Zjednoczonych, chcesz poszukac materialow do pracy i chcesz pozwiedzac te miejsca ktorych jeszcze nie miales okazji zobaczyc ;)

Z pozdrowieniami, Aga

Napisano

ja to się zastanawiam jak to z tym wszystkim jest.. moja dziewczyna była już w USA 5 razy - w każde kolejne wakacje, zawsze wracała w ciągu 2 miesięcy. i tak się zastanawiam... teraz ja jadę z nią i mam nadzieję że znowu ją wpuszczą.. a jak nie - to będzie bardzo nieciekawie... ;)

Napisano

Nie martw sie, ja tez tam jezdze od paru lat w kazde wakacje (na co najmniej 3 miesiace), a do tego jeszcze czasem w zimie na ferie i nigdy nie robili mi problemu z wpuszczeniem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zastanawiam sie, moze ktos wie, co z taka osoba ktora dostala wize wjazdowa na 6 miesiecy i przedluzyla legalnie siedziala w efekcie 7 miesiecy ale opuszczajac Stany nie zdazyla otrzymac przedluzenia-zaznacze ze przedluzenie przyszlo jakies 2 tygodnie po wyjezdzie.

Czy ktos z Was mial taka sytuacje? Czy sa problemy wjechac do Usa po roku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...