Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hej kompletuję dokumenty na rozmowę i mam parę pytań może ktoś zorientowany troszkę mi pomoże:)

czy zdjęcia robiliście nowe czy mogą być te co do KCC wysyłaliśmy ja robiłam końcem maja?

mam ofertę pracy oraz sponsorowanie od cioci czy wydruk z konta też jeszcze brać?

prowadzę swoją działalność i nie wiem czy drukować wpis do ewidencji bo jak inaczej im to udowodnię że pracuję i gdzie?

kurcze tyle tych papierów jeszcze brakuje mi akt urodzenia mojego dziecka i akt małzeństwa muszę wybrać, ale tego nie trzeba tłumaczyć na ang. prawda? jak zwykle wszystko na ostanią chwilę :blink:

mam nadzieję że zdążę we wtorek rozmowa :wacko:

Gratuluję wszystkim pozytywnego przejścia rozmowy :D

Napisano

Tłumaczyć trzeba tylko wyroki.

Przez sponsorowanie masz na myśli formularz I-134 (Affidavit of Support)? Mam nadzieję, że tylko to wystarczy ponieważ ja więcej mieć nie będę:)

Na stronie jest napisane żeby wziąć kombinację tych dokumentów czyli pewnie "im więcej tym lepiej".

Napisano

Powodzenia wszystkim na rozmowach i tym co powoli szykuja sie do wyjazdu ;)

Ja pewnie w lutym sie doczekam interview ;) Kocham Stany, i nie moge sie doczekac ponownego tam wyjazdu :)

ps. moze zalozymy nowy topic o przygotowaniach do wyjazdu, miejscach w ktore emigrujemy itp itd ?

pozdrowionka x

Napisano

Witam, też się w końcu doczekałam terminu rozmowy - 12.12. 2012 (fajna data :)! ).

data faktycznie fajna!

pytanie do osób, które miały już swój interview. gdy braliście dokumenty potwierdzające wasze wykształcenie, braliście jedynie dyplom (licencjat/magister), czy może też cała transkrypcje, gdzie wyszczególnione są wszystkie przedmioty i oceny?

Napisano

data faktycznie fajna!

pytanie do osób, które miały już swój interview. gdy braliście dokumenty potwierdzające wasze wykształcenie, braliście jedynie dyplom (licencjat/magister), czy może też cała transkrypcje, gdzie wyszczególnione są wszystkie przedmioty i oceny?

Na spotkanie zabrałem tylko dyplomy wraz z ich kserokopiami.

Pani w okienku wzięła tylko ostatni dyplom.

Napisano

O ile mnie pamięć nie myli dzisiaj rozmowę miała użytkowniczka o nicku Azja666.

Bardzo proszę o wieści ponieważ jestem w podobnej sytuacji (ślub po wysłaniu dokumentów i dodanie żony później do sprawy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...