Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialam wczoraj opisac wszystko ale weny nie mialam wiec zabralam sie za opijanie :D

Przebieg mojego pobytu w konsulacie wiele sie nie roznil od poprzednikow. Panie bardzo mile, wszystko poszlo sprawnie i bez problemow.

Tez mialam ciemnoskorego konsula, bardzo mily i sympatyczny. Cala rozmowa odbyla sie w jezyku angielskim ( konsul nie mowil po polsku wogole ) byla opcja tlumacza ale w naszym przypadku nie byl potrzebny. pytania: kim jest osoba do ktorej jedziemy, co tam chcemy robic, jakie szkoly skonczylismy ( nie trzeba bylo sie wysilac zbytnio z odpowiedziami- powtarzal tylko "cool" ).

Na koniec zadal pytanie dotyczace naszego krotkiego malzenstwa ( powiedzial, ze nie ukrywa ze slub sie odbyl niedawno temu i musi popytac o to i tamto ) zapytal ile jestesmy ze saba i jak sie poznalismy, odpowiedzialam na pytania i powiedzialam ze mam kilka zdjec, powiedzial ze chcetnie zobaczy. Poogladal zdjecia, zartowal z niektorych, posmialismy sie troche- powiedzial, ze zdjecia są "so cute" i cieszy sie ze nas spotkal, ze to mily poczatek dnia dla niego. Wytlumaczyl, ze niektorzy biora sluby z nieznajomymi dla zielonej karty i musial nas podpytac i zebysmy nie brali tego do siebie.

zyczyl nam wszystkiego najlepszego i ze paszporty zapewne odbierzemy w przyszlym tygodniu. Jeszcze wychodzilismy z sali to krzyczal " good luck! " Jestem bardzo pozytywnie nakrecona po tej rozmowie, bylo na prawde super.

akt malzenstwa wystarczy tylko jeden- ja wzielam dwa niepotrzebnie. dokumentow finasowych nie chcieli do wgladu, formularz I-134 chetnie przyjeli.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jak sie daje I-134 to przyjma do zobaczenia :)

co do malzenstwa to wiele razy tutaj o tym piszemy ze Konsul musi zobaczyc czy slub nie jest dla GC i tyle :)

wiele lat temu ktos dawal nawet ogloszenie ze ma rozmowe na GC z loterii i ze komus pomoze ..

Napisano

no i w moim przypadku tez sie to potwierdzilo, ze musi sprawdzic. Pamietam tylko, ze ludzie wypisywali, ze jak sie taki slub wezmie na szybko to trzeba sie liczyc z niemila rozmowa ale okazuje sie to mitem. Na prawde mam mile wspomnienie z rozmowy. Ale jesli chodzi o slub dla zielonej karty to w naszym przypadku slub byl dla zielonej karty, tyle, ze w wieloletnim zwiazku.. Sam konsul zasugerowal, ze zielona karta byla motywacja do slubu ja potwierdzilam a on "cool" i gratulacje. tak, ze nie trzeba sie z tym kryc, jesli ktos mial taki motyw. chodzi o to zeby to nie bylo z obca osoba dla kasy.

Napisano

Hm to nie zaden mit a jedynie tak moze byc

Jak masz wypasc na rozmowie jesli sie znacie ,kochacie i jestescie ze soba?to tak samo masz w USA ze ludzie wychodza ok z takich rozmow jesli to malzenstwo jest naprawde

tutaj nie chodzi o slub szybki a ze slub byl dla GC a nie znaliscie sie wcale ..

dlatego tez dla Ciebie ta rozmowa byla mila bo co mialas ukrywac,czego sie bac

to tak jak ja bym sie bal mowic o czyms milym i nie mial bym tego w sercu oraz w umysle

czasami takie cos latwo wylapac dla sprawnego sluchac i widza ze jest milosc i jest zwiazek naprawde :)

masz racje ze nie nalezy sie kryc jesli to jest wszystko robione ,,jak opisalas

niech sie boja Ci co maja ...te osoby powinny sie obawiac a nie reszta

przed rokiem 2006 wiele bylo takich malzenstw zawieranych przed sama rozmowa lub tez po losowaniu :) i kazda ta para przeszla a ze bylo ale na rozmowie to inna sprawa :)

pisze o parach -slubie z milosci :)

Napisano

hej ja to mam zawsze jakieś atrakcje :( osoba która wystawiła mi druk i-134 to mojej mamy siostry córka czyli moja kuzynka , a druku napisała "niece" czyli siostrzenica !dopiero teraz to zobaczyłam pomyliła się chyba kurcze i co teraz mam powiedzieć konsulowi? przecież nie bedę kłamać jak mu powiem że sie pomyliła to chyba mnie wyśmieje :))) albo nas odrzucą za kłamstwo :) do wtorku już nic z tym nie zrobię albo dam tylko ofertę pracy?

Napisano

ps. moze zalozymy nowy topic o przygotowaniach do wyjazdu, miejscach w ktore emigrujemy itp itd ?

Bardzo dobry pomysł, nawet po to żeby "nie zaśmiecać" tutaj naszymi opowieściami, pytaniami :)

Mam już pewien plan na to i miałem zacząć pisać takie coś w ten weekend ale pracowałem, więc może jakoś na tygodniu zaczne!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...