Azja666 Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 Chcialam wczoraj opisac wszystko ale weny nie mialam wiec zabralam sie za opijanie Przebieg mojego pobytu w konsulacie wiele sie nie roznil od poprzednikow. Panie bardzo mile, wszystko poszlo sprawnie i bez problemow. Tez mialam ciemnoskorego konsula, bardzo mily i sympatyczny. Cala rozmowa odbyla sie w jezyku angielskim ( konsul nie mowil po polsku wogole ) byla opcja tlumacza ale w naszym przypadku nie byl potrzebny. pytania: kim jest osoba do ktorej jedziemy, co tam chcemy robic, jakie szkoly skonczylismy ( nie trzeba bylo sie wysilac zbytnio z odpowiedziami- powtarzal tylko "cool" ). Na koniec zadal pytanie dotyczace naszego krotkiego malzenstwa ( powiedzial, ze nie ukrywa ze slub sie odbyl niedawno temu i musi popytac o to i tamto ) zapytal ile jestesmy ze saba i jak sie poznalismy, odpowiedzialam na pytania i powiedzialam ze mam kilka zdjec, powiedzial ze chcetnie zobaczy. Poogladal zdjecia, zartowal z niektorych, posmialismy sie troche- powiedzial, ze zdjecia są "so cute" i cieszy sie ze nas spotkal, ze to mily poczatek dnia dla niego. Wytlumaczyl, ze niektorzy biora sluby z nieznajomymi dla zielonej karty i musial nas podpytac i zebysmy nie brali tego do siebie. zyczyl nam wszystkiego najlepszego i ze paszporty zapewne odbierzemy w przyszlym tygodniu. Jeszcze wychodzilismy z sali to krzyczal " good luck! " Jestem bardzo pozytywnie nakrecona po tej rozmowie, bylo na prawde super. akt malzenstwa wystarczy tylko jeden- ja wzielam dwa niepotrzebnie. dokumentow finasowych nie chcieli do wgladu, formularz I-134 chetnie przyjeli.
sly6 Napisano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2012 jak sie daje I-134 to przyjma do zobaczenia co do malzenstwa to wiele razy tutaj o tym piszemy ze Konsul musi zobaczyc czy slub nie jest dla GC i tyle wiele lat temu ktos dawal nawet ogloszenie ze ma rozmowe na GC z loterii i ze komus pomoze ..
Azja666 Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 no i w moim przypadku tez sie to potwierdzilo, ze musi sprawdzic. Pamietam tylko, ze ludzie wypisywali, ze jak sie taki slub wezmie na szybko to trzeba sie liczyc z niemila rozmowa ale okazuje sie to mitem. Na prawde mam mile wspomnienie z rozmowy. Ale jesli chodzi o slub dla zielonej karty to w naszym przypadku slub byl dla zielonej karty, tyle, ze w wieloletnim zwiazku.. Sam konsul zasugerowal, ze zielona karta byla motywacja do slubu ja potwierdzilam a on "cool" i gratulacje. tak, ze nie trzeba sie z tym kryc, jesli ktos mial taki motyw. chodzi o to zeby to nie bylo z obca osoba dla kasy.
sly6 Napisano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2012 Hm to nie zaden mit a jedynie tak moze byc Jak masz wypasc na rozmowie jesli sie znacie ,kochacie i jestescie ze soba?to tak samo masz w USA ze ludzie wychodza ok z takich rozmow jesli to malzenstwo jest naprawde tutaj nie chodzi o slub szybki a ze slub byl dla GC a nie znaliscie sie wcale .. dlatego tez dla Ciebie ta rozmowa byla mila bo co mialas ukrywac,czego sie bac to tak jak ja bym sie bal mowic o czyms milym i nie mial bym tego w sercu oraz w umysle czasami takie cos latwo wylapac dla sprawnego sluchac i widza ze jest milosc i jest zwiazek naprawde masz racje ze nie nalezy sie kryc jesli to jest wszystko robione ,,jak opisalas niech sie boja Ci co maja ...te osoby powinny sie obawiac a nie reszta przed rokiem 2006 wiele bylo takich malzenstw zawieranych przed sama rozmowa lub tez po losowaniu i kazda ta para przeszla a ze bylo ale na rozmowie to inna sprawa pisze o parach -slubie z milosci
oli33 Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 hej ja to mam zawsze jakieś atrakcje osoba która wystawiła mi druk i-134 to mojej mamy siostry córka czyli moja kuzynka , a druku napisała "niece" czyli siostrzenica !dopiero teraz to zobaczyłam pomyliła się chyba kurcze i co teraz mam powiedzieć konsulowi? przecież nie bedę kłamać jak mu powiem że sie pomyliła to chyba mnie wyśmieje )) albo nas odrzucą za kłamstwo do wtorku już nic z tym nie zrobię albo dam tylko ofertę pracy?
sly6 Napisano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2012 nie dawaj tego I-134 i wez taka oferte pracy..
oli33 Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 chyba nie dam tego I-134 trudno, mam nadzieję że oferta pracy wystarczy dzięki sly6
mariano85 Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 ps. moze zalozymy nowy topic o przygotowaniach do wyjazdu, miejscach w ktore emigrujemy itp itd ? Bardzo dobry pomysł, nawet po to żeby "nie zaśmiecać" tutaj naszymi opowieściami, pytaniami Mam już pewien plan na to i miałem zacząć pisać takie coś w ten weekend ale pracowałem, więc może jakoś na tygodniu zaczne!
terrorystka Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 właśnie założyłam taki temat
terrorystka Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 ... który został przeniesiony do "forum ogólnego"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.