Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

woyoooo a co Ty czytales o loterii ze nie wiesz co moze zwiekszyc szanse ;)

widze ze nie za duzo ....moze zacznij czytac i tym sie interesowac ..wiecej sie dowiesz.

odpowiem Ci szybko ,wystarczy ze rodzice wysla zgloszenie i masz 3 szansy,od mamy,taty i od siebie samego

a teraz poczytaj o glownym aplilkancie z loterii ,co sie dzieje jak wygra a nie spelni wymagan,nie bedzie chcial isc na rozmowe lub tez leciec

milej lektury

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy ktoś z Was zainteresowanych łapiących się CN na kwiecień dostał już maila z KCC odnośnie rozmowy w Ambasadzie?

Napisano

Simk nie dostałam e-mail z ambasady, a też łapię się na kwiecień.

Czekamy nadal.

Pozdrawiam

no właśnie najpierw się denerwowałam czy się załapie teraz się denerwuje czy dostanę e-mail potem czy dostanę vizę i tak bez końca...

Rozumiem, że mimo łapania się na kwiecień i tak może zabraknąć viz?

Napisano

#Simk My (jako rodzina) również czekam na informację z KCC, łapiemy się na kwiecień i tak samo jak Ty martwimy się teraz o tą sprawę. Co prawda jeszcze kilka dni temu liczyliśmy na czerwiec, a tu nagle wyskoczył kwiecień.

Za ten czas oczekiwania to powinni nagrody dawać, albo darmowe bilety przynajmniej :)

Napisano

Witam wszystkich. Moj CN 16..... rozmowa docelowo w Londynie. Tez na razie nie dostalem powiadomienia. Ta procedura wymaga cierpliwosci niestety i podejscia na luzie. Inaczej mozna sie wykonczyc nerwowo :wacko: Osobiscie swoj status w loterii sprawdzilem dopiero pod koniec lipca (az tak sie wyluzowalem,ze zapomnialem o 1 maja). Dzieki temu mialem chociaz spokojne wakacje. Cierpliwosci.

Napisano

Witajcie:-) Forum sledze juz od dluzszego czasu. Moj nr. to 25xxx. Mam nadzieje, ze juz wkrotce bedzie wiadomo co dalej..byc moze w maju? Obecnie przebywam za granica, i tutaj tez bede miec ewentualna rozmowe. Mam pytanie odnosnie zaswiadczenia o niekaralnosci z Polski- czy moja mama moze zlozyc wniosek za mnie?Czy sa to jakies dodatkowe koszty? Wiem, ze istnieje opcja wyslania wniosku zza granicy i dokonania oplaty przelewem, jednak nie wiem, czy czasowo sie w tej procedurze zmieszcze. Pozdrawiam!

Napisano

witam

Wczoraj miałam rozmowę z konsulem... Dopytałam sie babeczki w okienku jak dokładnie wyglada sprawa uiszczania tej dodatkowej opłaty. A wiec jeszcze raz napisze że opłata musi być dokonana z amerykanskiego banku lub amerykańską kartą kredytową lub debetową. Z nowości może napiszę, że pani powiedziała, iż na dzień wczorajszy mają taką informację, że osoby które nie zapłacą będą wpuszczane na teren USA tyle tylko, że procedura wysłania GC bedzie wstrzymana do momentu uiszczenia opłaty.

Chociaż ja chyba nie zaryzykuję :)

Napisano

witam

Wczoraj miałam rozmowę z konsulem... Dopytałam sie babeczki w okienku jak dokładnie wyglada sprawa uiszczania tej dodatkowej opłaty. A wiec jeszcze raz napisze że opłata musi być dokonana z amerykanskiego banku lub amerykańską kartą kredytową lub debetową. Z nowości może napiszę, że pani powiedziała, iż na dzień wczorajszy mają taką informację, że osoby które nie zapłacą będą wpuszczane na teren USA tyle tylko, że procedura wysłania GC bedzie wstrzymana do momentu uiszczenia opłaty.

Chociaż ja chyba nie zaryzykuję :)

a opisz nam proszę jak poszła sama rozmowa, czy również bezproblemowo jak u pozostałych osób ?

Napisano

Tak, rozmowa poszła bezproblemowo. konsul bardzo sympatyczny :) pytal standardowo do kogo jade, co robi tam ta osoba, co ja zamierzam tam robic i dlaczego chce jechac akurat do stanow. Odpowiedzialam mu ze "czemu nie" zaczal sie smiac, po czym dodalam ze moja prababcia sie urodzila w NY i ze może to zew krwi :) takze rozmowa na pełnym luzie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...