Ika_PL Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Hej, Właśnie dostaliśmy zawiadomienie o interview -). Czy znajdzie się ktoś chętny do zsumowania wszystkich czynności, które musimy wykonać przed spotkaniem i jakie dokumenty zebrać. Wątek potarzał się pewnie wiele razy ale może ktoś to "ładnie" zepnie w zwięzłą całość? -). Z góry dziękuję.
Kriss333 Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Witam wszystkich szczęśliwców!!! Ja także mam już datę spotkania w Ambasadzie Amerykańskiej na kwiecień. Życzę Wam powodzenia
Tim Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Mam pytanie, czy na interview muszą stawić się wszyscy członkowie rodziny. W liście od KCC ewidentnie jest to napisane, ale nie sądzę żeby dzieciaki do 14 l. musiały stawiać się w ambasadzie. Macie w tym temacie jakieś doświadczenia?, jeśli tak proszę o pomoc i jakieś sugestie. Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2013 visa. An appointment has been scheduled for the applicant at the stated location. The applicant and all members of the family must appear at the appointed date and time for your interview. Please notify the office listed if you cannot keep the appointment
Kriss333 Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Tak, wszyscy muszą być obecni na rozmowie: After all of your forms have been received and approved by the Kentucky Consular Center (KCC), based on visa availability, you may receive an interview appointment letter indicating the date, time, and location of your visa interview. You will need to be present at the interview, as well as your spouse and children (as applicable) who are applying for a diversity immigrant visa. http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html
Tim Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Tak, wszyscy muszą być obecni na rozmowie: After all of your forms have been received and approved by the Kentucky Consular Center (KCC), based on visa availability, you may receive an interview appointment letter indicating the date, time, and location of your visa interview. You will need to be present at the interview, as well as your spouse and children (as applicable) who are applying for a diversity immigrant visa. http://www.travel.st.../visa_4761.html Wydaje mi się to dziwne, mam również 3 letnią córeczkę która nie za dużo wniesie do rozmowy
sly6 Napisano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Tim jakbys poczytal dobrze ten temat to bys zobaczyl ze takie dzieci moga byc lecz nie musza ,,mowie o 3 letnich taka mala rada,wiem duzy jest temat ale radze poczytac go ,nawet jesli zejdzie Nam i pare min dluzej simk skontaktuj sie z Ambasada USA,z dzialem wiz imigracyjnych i wyjasnij sprawe..znasz chyba numer telefonu tam? Ilka oczywiscie ze mozna takie cos zrobic ,poczekaj troche -brak czasu ze tak powiem na takie cos jak narazie ale kto wie moze na weekendzie cos znajdzie .
Tim Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 #sly6 - wiesz, chodziło mi o oficjalną informację, której nigdzie nie znalazłem
sly6 Napisano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 wiem ,ale masz numer telefonu do dzialu wizowego oraz wypowiedzi na forum uzytkownikow co byli
marika Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Witam wszystkich oczekujących;). Właśnie dostałam informację o spotkaniu na 15.04, a już myślałam, że o mnie zapomnieli. Dziękuję za to forum, bo czytam je od pierwszego postu i nie mogłam zasnąć, aż nie skończę. Wyjaśniło się wiele moich wątpliwości, a nie chciałam o nic pytać co było poruszane już wcześniej. Mam jeden problem, który w pewnym sensie był już omawiany. Chodzi o ślub, po wysłaniu pierwszego formularza w maju, drugi dosłany do KKC po ślubie w sierpniu. Problem w tym, że ślub miał miejsce na wakacjach w Nowym Jorku. Czy taki ślub jest uznawany przez ambasadę?
MalibuOpenMiles Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Hej. Czy wiecie na ile najpóźniej przed interview można zadzwonić w sprawie przełożenia jego terminu?? I na ile do przodu oni przerzucają termin? Wolałbym oczywiście nie przekładać, ale mam małe ciśnienie w związku z tym że wciąż czekam na papiery od ciotki z USA, na list i na ofertę pracy. Wysłała 16go lutego a rozmowę mam 26go. Powiedzieli jej że do 6-10dni dojdzie (też nie wiem czy chodzi o robocze dni czy ogólnie). Także w najgorszym wypadku byłoby niby na 26go, ale nie ma co ryzykować. Jeśli jutro nie przyjdą, to dzwonić w sprawie przełożenia czy poczekać do poniedziałku i jeśli wtedy nie dojdą to przełożyć w sam przeddzień wizyty? Swoją drogą nie wiem dlaczego nie wysłała kurierem, jak ją prosiłem, a tylko priorytetem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.