Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiecie może czy te 2 zdjęcia, które są wymagane do green card, to chodzi o fotki które dołączało się do DS122 i DS230, czy na rozmowę i tak muszę przynieść 2 następne??

ja miałem dorobione dwa zdjęcia i okazało się, że niepotrzebnie, bo w moich dokumentach były te dwa, które wysłałem do KCC.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja miałem dorobione dwa zdjęcia i okazało się, że niepotrzebnie, bo w moich dokumentach były te dwa, które wysłałem do KCC.

mnie natomiast poprosili o jedno zdjęcie bo chyba im się zgubiło

Napisano

a jednak punkt foto znowu się przydał ;) tym razem ponoć miałam za dużą torebkę (jak i co druga kobieta w kolejce) :)

w każdym razie, wiza przyznana! konsul przemiły, rzucał żarcikami, pytania te same które przewijały się na forum: czym się zajmuję, czyj adres podałam, co chciałabym robić, pyt o sytuacje ekonomiczna us vs pl. Pogratulował i życzył dobrej zabawy w us :)

aa, kobieta zbierająca papiery wypytywała mnie o lekarkę u której robiłam badania. jeśli ktoś jest wciąż przed badaniami - odradzam raz jeszcze panią dr. w wawie, zdaje się że sporo ludzi na nią narzeka ;)

powodzenia dla oczekujących!

Napisano

Cześć :) ja już po rozmowie z konsulem:) wydaje mi sie, że to już tylko formalność . konsul znudzomy, mial ewidentnie problem z wymysleniem o co by zapytać. już przed rozmową z samym konsulem dostałam kartke by wplacic 165$ z konta banku na terenie usa. oczywiscie wiza received...w piatek odbieram pakiet od kuriera. swoja drogą szkoda, że nie wysylaja na domowy, jeszcze sie tluc do olsztyna bo najblizej.

powodzenia ludziska.

aa, kobieta zbierająca papiery wypytywała mnie o lekarkę u której robiłam badania. jeśli ktoś jest wciąż przed badaniami - odradzam raz jeszcze panią dr. w wawie, zdaje się że sporo ludzi na nią narzeka ;)/>

powodzenia dla oczekujących!

faktycznie mnie tez pytala o nia. ja sie niezle naczekalam. myslalam już, że wycofaja mi waznosc badan jak mnie zapytala o nia. jak dlugo czekalam, czy moze już byla w gabinecie a ja 4 h czekalam na nia. autobus mi uciekł.

Ps. polecam kiosk nieopodal ambasady przemily pan przechowal mi torebke.

Swoja droga ambasad powinna postawic blaszany barak na nasze rzeczy a nie ludzie zostawiaja swoje torebki i inne w klatkach bez opieki. troche to ponizej godnosci:) ja wzięłam malutka torebeczke na portfel tyle co i i tak kazal mi sie jej pozbyc weszlam tylko z teczka -.-

Napisano

Witam!!!

Moje gratulacje dla wszystkich, którzy już są po zabiegu.

Mam pytanie. Wybieram się na rozmowę w połowie kwietnia wraz z pięcio osobową rodzinką. Czytam na forum, że łatwo przechodzą osoby pojedyńcze oraz pary małżeńskie, ale nie wiem jak jest z rodzinami. Czy także jest tak łatwo, czy bardziej trzepią?

Mam możliwość zdobycia zatrudnienia w USA, ale nie wiem jak ma wyglądać dokument, który będzie wystawiał pracodawca. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Jeszcze czekam na odpowiedź prawnika w Stanach.

Może ktoś z Was będzie wiedział coś na ten temat.

Pozdrawienia

Napisano

ja mam po prostu list od pracdawcy z dokładnym adresem firmy, z nr telefonu i faxu. w liscie napisane jest dokladny opis stanowiska, pensja, info dot. ubezpieczenia i przypuszczalny czas rozpoczecia pracy.

Napisano

ja mam po prostu list od pracdawcy z dokładnym adresem firmy, z nr telefonu i faxu. w liscie napisane jest dokladny opis stanowiska, pensja, info dot. ubezpieczenia i przypuszczalny czas rozpoczecia pracy.

Witam

Tez juz mam termin na kwiecień

mam pytanie czy dobre są nr tel do ambasady ::

ul. Piękna 12

00-540 Warszawa, Polska

Tel. +48/22 625-1042 (w godzinach 14:00 – 16:00)

Faks: +48/22 504-2039 lub +48/22 504-2088

i czy trzeb potwerdzic wizyte??

Napisano

tak, to są dane kontaktowe do działu wizy imigracyjnych.

wizyty nie potwierdzasz. jedyne, co musisz zrobić to zarejestrować się w systemie GSS i wydrukować potwierdzenie, by przynieść na rozmowę ( z pozostałymi wymaganymi dokumentami). :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...