Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

akt małżeństwa wystarczy jeden, bo co za różnica który go będzie miał? Każdy z małżonków i tak by miał dokładnie ten sam akt.

Każdy musi mieć własny, ale akt urodzenia! Trzeba mieć kopię, oryginał tylko do wglądu. Powodzenia!

a mi dziś pani w okienku powiedziała, że dwa akty małżeństwa trzeba mieć tak jak miałam :)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To w końcu dwa czy jeden akt małżeństwa trzeba mieć :) Ktoś kto był w ambasadzie na rozmowie może napisze :)

@OLUDOMI przecież napisała, że dziś była i potrzebne są dwa.

Napisano

witam wreszcie dowlekłam się z warszawy do domu miałam dziś ciężki dzień z całą wizą :) ale zakończoną SUKCESEM

Konsul tak jak u większości Afroamerykanin ciężko mówiący po polsku:) ale sympatyczny

Pytania od konsula:

1. Czy jesteśmy studentami

2. Co studiujemy na którym roku i kiedy kończymy studia.

3.Kim są osoby na formularzu

4. Czym się zajmują osoby na formularzu (odpowiedź była, że ma własną firmę)

5. Jaka to jest firma czym się zajmuje

6. Po co chcemy jechać do usa i dlaczego

7. Czy kiedykolwiek byliśmy w usa i na jak długo

8. Od kiedy się znamy i jak się poznaliśmy

9. Czy osoby z formularza mają obywatelstwo

trochę dużo pytań ale wszystko ok tylko niestety miałam zaświadczenie o niekaralności i nie zaznaczone mieliśmy *kartoteki dla nieletnich i niestety jutro muszę znowu iść i wysłać im do ambasady no ale trudno:)

wspomnę jeszcze o TNT, że każda osoba ma mieć utworzone swoje konto o czym nie wiedziałam i musiałam się wracać do kafejki na zewnątrz :)

no i nareszcie w tym tygodniu kupujemy bilety :) :) w sumie to tyle dzień pełen wrażeń aha i ze mną było 3/4 Rosjan :) chyba dwie czy trzy pary to byli Polacy :)

Gratulacje :)))

Napisano

witam wreszcie dowlekłam się z warszawy do domu miałam dziś ciężki dzień z całą wizą :)/> ale zakończoną SUKCESEM

Konsul tak jak u większości Afroamerykanin ciężko mówiący po polsku:) ale sympatyczny

Pytania od konsula:

trochę dużo pytań ale wszystko ok tylko niestety miałam zaświadczenie o niekaralności i nie zaznaczone mieliśmy *kartoteki dla nieletnich i niestety jutro muszę znowu iść i wysłać im do ambasady no ale trudno:)

wspomnę jeszcze o TNT, że każda osoba ma mieć utworzone swoje konto o czym nie wiedziałam i musiałam się wracać do kafejki na zewnątrz :)/>

no i nareszcie w tym tygodniu kupujemy bilety :)/> :)/> w sumie to tyle dzień pełen wrażeń aha i ze mną było 3/4 Rosjan :)/> chyba dwie czy trzy pary to byli Polacy :)/>

Gratulacje:)

Napisano

a mi dziś pani w okienku powiedziała, że dwa akty małżeństwa trzeba mieć tak jak miałam :)

ja byłem z żoną, miałem jeden i było ok.

Co do rozmowy moje GRatulacje!!!

ps. to niebyli Rosjanie tylko Białorusini!

Napisano

To zalezy od wolnych terminow na praktyczny - w OH mozesz i 2 tygodnie czekac...

Masz racje, nieraz trzeba czekac i 1 mc tak jak jest to tutaj w SF ale ja robiłem to poza SF w Davis gdzie miejsca były TYLKO powiedziano mi że nie mozna robić testu i praktycznego w jeden dzien. (potwierdzili mi tak w dwoch okienkach) wiec widocznie tak to jest tutaj :(

Napisano

Zostałem wylosowany, ale czekam 2 tyg z wysłaniem papierów na ślub cywilny, aby zakwalifikować się z narzeczoną. To nie jest za późno na wysłanie papierów?

Mam jeszcze jedno pytania. Co po wysłaniu formularzy?? Czekam na ustalenie spotkania z ambasadzie czy już powinienem zbierać papiery do rozmowy z konsulem?

Napisano

witam wreszcie dowlekłam się z warszawy do domu miałam dziś ciężki dzień z całą wizą :) ale zakończoną SUKCESEM

Pytania od konsula:

wspomnę jeszcze o TNT, że każda osoba ma mieć utworzone swoje konto o czym nie wiedziałam i musiałam się wracać do kafejki na zewnątrz :)

no i nareszcie w tym tygodniu kupujemy bilety :) :) w sumie to tyle dzień pełen wrażeń aha i ze mną było 3/4 Rosjan :) chyba dwie czy trzy pary to byli Polacy :)

gratuluje

'OLUDOMI' i jeszcze mam pytanie. Czy uzywasz komunikatora forumowego? :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...