sawi81 Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Mam pytanie. Czy ktoś z wyloswanych tu osób zawarło związek małżeński po wylosowaniu GC i jeszcze przed otrzymaniem zawiadomienia o rozmowie z konsulem, Chodzi mi o osoby, które mają juz wyznaczony termin spotkania. Chciałabym nawiązać kontakt z taką osobą, bo mam kilka pytań. Na formu poruszany jest ten temat, jednakże wolałabym porozmiawać kimś kto tego doświadczył. Dzięki
lembryk Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Dzisiaj miałem rozmowę w ambasadzie w Warszawie melduję że byłem razem z kolegą "lembryk" i oczywiście był mały zonk córka miała źle wypełnione zaświadczenie o niekaralności (nieletni mają mieć sprawdzenie dwu kartotek ) i musieliśmy szybciutko zorganizować nowe zaświadczenie dla młodej ,ale pani przyjmująca dokumenty sama zaproponowała abyśmy szybciutko wyskoczyli do sądu i wrócili ponownie na rozmowę z konsulem. Pan konsul był bardzo sympatyczny zadał kilka pytań i życzył powodzenia. Stresik był ale już wróciliśmy do Gdańska i jest wszystko ok. We wtorek czeka na nas limuzyna w NY i kolacja z widokiem na Manhattan . Zaczynamy naszą wielką przygodę . p.s. Lembryk daj znać czy all ok. Pozdrówka dla tych co jeszcze czekają głowa do góry . p.s. 2 Bilet do NY 1166 zł czy to dobra cena ? Witam. Na wstępie gratulacje @trend. U nas podobnie jak u Ciebie, czyli wizy przyznane. Chyba byliśmy u tego samego konsula, bo był jeden mężczyzna i dwie kobiety. Pytania również standardowe jak już wielokrotnie wcześniej opisywane. Rozmowa odbywała się po Polsku. Pozdrowienia dla Ciebie Darku i całej rodzinki oraz dla wszystkich użytkowników forum, których pomoc wielokrotnie była bardzo pomocna.
marika Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Mam pytanie. Czy ktoś z wyloswanych tu osób zawarło związek małżeński po wylosowaniu GC i jeszcze przed otrzymaniem zawiadomienia o rozmowie z konsulem, Chodzi mi o osoby, które mają juz wyznaczony termin spotkania. Chciałabym nawiązać kontakt z taką osobą, bo mam kilka pytań. Na formu poruszany jest ten temat, jednakże wolałabym porozmiawać kimś kto tego doświadczył. Dzięki Byłam w takiej sytuacji, jeśli masz jakieś pytania chętnie pomogę. Jestem już po rozmowie.
sly6 Napisano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 sawi i marika mam duza prosbe moze popiszecie o tych pytaniach i odpowiedziach na forum ,to pomoze innym osobom bo nie kazdy ma dostep do pw Waszych dziekuje
OLUDOMI Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Mam pytanie. Czy ktoś z wyloswanych tu osób zawarło związek małżeński po wylosowaniu GC i jeszcze przed otrzymaniem zawiadomienia o rozmowie z konsulem, Chodzi mi o osoby, które mają juz wyznaczony termin spotkania. Chciałabym nawiązać kontakt z taką osobą, bo mam kilka pytań. Na formu poruszany jest ten temat, jednakże wolałabym porozmiawać kimś kto tego doświadczył. Dzięki te z chętnie pomoge jestem po rozmowie
marika Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 My też się strasznie martwiliśmy, że w ambasadzie wezmą nas za oszustów matrymonialnych, więc się starannie przygotowaliśmy. Nadrukowałam wiele wspólnych zdjęć, odgrzebałam stare bilety lotnicze ze wspólnych wypadów. Poza tym mieliśmy pieczątki w paszportach ze wspólnych wyjazdów do USA. Przed rozmową, kiedy jakaś pani w okienku zbierała nasze dokumenty przyuważyłam na mojej teczce mały zapis "pop-up husband"- więc spodziewałam się niezłego odpytywania dotyczącego małżeństwa. A na rozmowie padło tylko pytanie dlaczego się pobraliśmy na wakacjach w USA i tyle. Oczywiście dodaliśmy również, że GC też było czynnikiem motywującym i nie było problemów. Nikogo nawet nie interesowało ile lat jesteśmy razem, nie prosili o żadne potwierdzenia czy dowody. Poza tym wcześniej na tym formum też inni pisali o podobnych sytuacjach związanych z małżeństwem i trochę mnie to uspokoiło przed wizytą w ambasadzie
stuff1000 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Witam Jestem już po rozmowie całość trwała 1 godzinkę. Weszliśmy o 8 a o 9 już byliśmy po rozmowie z konsulem. Rozmowa to czysta formalność trwała max 5 minut i zakończyła się pozytywnie Mam pytanie czy po wyjściu od konsula dostaliście jeszcze jakieś dokumenty, czy przyjdą one do TNT w moim mieście(mam na myśli kopertę ) ?? Aha i się pytałem w sprawie aktu małżeństwa wystarczy jeden i dwie kopie...
czagos Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Też po rozmowie z sukcesem Jak ktoś planuje Chicago lub już jest na miejscu i ma ochotę porozmawiać to zapraszam do rozmowy
stuff1000 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 A czy po rozmowie z konsulem dostałeś w okienku jeszcze jakieś dokumenty (kopertę) ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.