Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie. Czy ktoś z wyloswanych tu osób zawarło związek małżeński po wylosowaniu GC i jeszcze przed otrzymaniem zawiadomienia o rozmowie z konsulem, Chodzi mi o osoby, które mają juz wyznaczony termin spotkania.

Chciałabym nawiązać kontakt z taką osobą, bo mam kilka pytań. Na formu poruszany jest ten temat, jednakże wolałabym porozmiawać kimś kto tego doświadczył.

Dzięki :)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzisiaj miałem rozmowę w ambasadzie w Warszawie melduję że byłem razem z kolegą "lembryk" i oczywiście był mały zonk

córka miała źle wypełnione zaświadczenie o niekaralności (nieletni mają mieć sprawdzenie dwu kartotek ) i musieliśmy szybciutko zorganizować nowe zaświadczenie dla młodej ,ale pani przyjmująca dokumenty sama zaproponowała

abyśmy szybciutko wyskoczyli do sądu i wrócili ponownie na rozmowę z konsulem. Pan konsul był bardzo sympatyczny zadał kilka pytań i życzył powodzenia. Stresik był ale już wróciliśmy do Gdańska i jest wszystko ok. We wtorek czeka na nas limuzyna w NY i kolacja z widokiem na Manhattan . Zaczynamy naszą wielką przygodę .

p.s. Lembryk daj znać czy all ok. Pozdrówka dla tych co jeszcze czekają :) głowa do góry .

p.s. 2 Bilet do NY 1166 zł czy to dobra cena ?

Witam.

Na wstępie gratulacje @trend. U nas podobnie jak u Ciebie, czyli wizy przyznane. Chyba byliśmy u tego samego konsula, bo był jeden mężczyzna i dwie kobiety. Pytania również standardowe jak już wielokrotnie wcześniej opisywane. Rozmowa odbywała się po Polsku. Pozdrowienia dla Ciebie Darku i całej rodzinki oraz dla wszystkich użytkowników forum, których pomoc wielokrotnie była bardzo pomocna.

Napisano

Mam pytanie. Czy ktoś z wyloswanych tu osób zawarło związek małżeński po wylosowaniu GC i jeszcze przed otrzymaniem zawiadomienia o rozmowie z konsulem, Chodzi mi o osoby, które mają juz wyznaczony termin spotkania.

Chciałabym nawiązać kontakt z taką osobą, bo mam kilka pytań. Na formu poruszany jest ten temat, jednakże wolałabym porozmiawać kimś kto tego doświadczył.

Byłam w takiej sytuacji, jeśli masz jakieś pytania chętnie pomogę:). Jestem już po rozmowie.

Napisano

sawi i marika mam duza prosbe

moze popiszecie o tych pytaniach i odpowiedziach na forum ,to pomoze innym osobom :)

bo nie kazdy ma dostep do pw Waszych ;)

dziekuje :)

Napisano

te z chętnie pomoge jestem po rozmowie :)

Napisano

My też się strasznie martwiliśmy, że w ambasadzie wezmą nas za oszustów matrymonialnych, więc się starannie przygotowaliśmy. Nadrukowałam wiele wspólnych zdjęć, odgrzebałam stare bilety lotnicze ze wspólnych wypadów. Poza tym mieliśmy pieczątki w paszportach ze wspólnych wyjazdów do USA. Przed rozmową, kiedy jakaś pani w okienku zbierała nasze dokumenty przyuważyłam na mojej teczce mały zapis "pop-up husband"- więc spodziewałam się niezłego odpytywania dotyczącego małżeństwa. A na rozmowie padło tylko pytanie dlaczego się pobraliśmy na wakacjach w USA i tyle. Oczywiście dodaliśmy również, że GC też było czynnikiem motywującym ;) i nie było problemów. Nikogo nawet nie interesowało ile lat jesteśmy razem, nie prosili o żadne potwierdzenia czy dowody. Poza tym wcześniej na tym formum też inni pisali o podobnych sytuacjach związanych z małżeństwem i trochę mnie to uspokoiło przed wizytą w ambasadzie :)

Napisano

Witam

Jestem już po rozmowie całość trwała 1 godzinkę. Weszliśmy o 8 a o 9 już byliśmy po rozmowie z konsulem. Rozmowa to czysta formalność trwała max 5 minut i zakończyła się pozytywnie :)

Mam pytanie czy po wyjściu od konsula dostaliście jeszcze jakieś dokumenty, czy przyjdą one do TNT w moim mieście(mam na myśli kopertę ) ??

Aha i się pytałem w sprawie aktu małżeństwa wystarczy jeden i dwie kopie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...