stuff1000 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 To dobrze ja też nie dostałem czyli pewnie przy odbiorze w TNT paszportów dostaniemy kopertę ze wszystkimi papierami. Wam tez zabrali kopertę od lekarza ??
Yakooza Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Nam z żoną też zabrali wszystkie dokumenty czyli pewnie będą do odbioru u kuriera
sly6 Napisano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 taka koperte dostaje sie z paszportem ..kiedys odbieralo sie ja z okienka a teraz TNT,,piszemy o tym juz dobrych pare lat na forum sa osoby ze takie koperty otwieraja a tego robic nie wolno
leszekny Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Witam Mam pytanie do tych ktorzy mieszkali przed wylosowaniem w USA Ja spedzilem tak 5 lat, od 03 do 08 na wizie studenckiej. Zastanawia mnie czy musze tez postarac sie o potwierdzenie o niekaralonosci z usa. W instrukcji znalazlem cos takiego Note: Present and former residents of the United States should NOT obtain any police certificates covering their residence in the U.S. Czy jako student a nie rezydent musze na rozmowie przedstawic owe zaswiadczenie z usa, czy wystarczy tylko z Polski?
Justi_87 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 nie musisz. oni i tak zrobia caly background check. potrzebujesz zaswiadczenia z kazdego innego kraju poza usa.
sawi81 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 te z chętnie pomoge jestem po rozmowie W takim razie mam kilka pytań Dziękuję użytkownikowy marika za odpowiedż, ale im więcej info, tym bardziej będę uspokojona z tego co się dowiedziałam, ślub nie stanowi problemu (mam nadzieję) i konsul nie potraktuje tego jako naciąganie czy jakieś matactwo i raczej zostaniemy zaproszeni na rozmowę. 1. Czy dokumenty należy przesłać jak najszybciej po zawarciu małżeństwa czy ewentualnie mogę jechać z osobą wylosowaną i dostarczyć dokumenty na samą rozmowę? 2. mam córke z pierwszego małżeństwa- 14 lat i załóżmy, że biologiczny ojciec wyraża zgodę na wyjazd dziecka.Czy w takim wypadku wylosowany, juz po zawarciu małżeństwa i przy wypełnianiu ponownych dokumentów może dołączyć również moją córkę (pasierbicę, bo chyba tak to się nazywa ). Czy ona również otrzyma wizę? dziękuję za odpowiedź.
stuff1000 Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Nie wiecie może ile można jeździć na polskim prawo jazdy w Nowym Yorku ??
sly6 Napisano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 sawi jak widzisz masz takie pytanie ze nalezy znac sie na prawie lub tez zadzwonic do Ambasady USA w tej sprawie nie znam nikogo tutaj kto mialby podobny przypadek. i prosze nie pisz kolejnego pytania takiego samego w innym temacie
sawi81 Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 sawi jak widzisz masz takie pytanie ze nalezy znac sie na prawie lub tez zadzwonic do Ambasady USA w tej sprawie nie znam nikogo tutaj kto mialby podobny przypadek. i prosze nie pisz kolejnego pytania takiego samego w innym temacie Wysyłam zapytanie do Kentacky dot. mojego dziecka. Dowiem sie u samego źródła Piszę w innym temacie, bo nie wiem co robić. Tak jak każdemu, i mnie równiez zalezy, aby wszytsko było ok. Jak tylko dostanę od nich odpoweidź to napisze na forum. Może ktoś ma róznież taki przypadek. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.