neli365 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Nie, to nie ma znaczenia. Miałem dokładnie to samo i nie było problemu. Dziekuje Za odpowiedz Dudek Justi 87 Tak Doczekalam sie w koncu :) rozmowe mam 17 czerwca czli 2 tyg. juhuuu
leszekny Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Witam Mam pytanie jako wylosowani w DV2014 z numerem 26XXX, chcielibyśmy jeszcze polecieć do USA na kilka miesięcy, tylko mamy dylemat, czy ja lecąc kolejny raz (5lat na studenckiej, później 6 miesięcy na turystycznej, żona 6 miesięcy na turystycznej) nie ryzykuję za bardzo tym, że mogą mnie wrócić na lotnisku do Polski. Nie wiem jakie są konsekwencje takiego wypadku, czy zabierają wizę turystyczną, czy może jeszcze gorzej, dają bana na USA, A tego bym bardzo nie chciał Rok czasu to niby krótko, ale jednak długo jak się czeka. Ryzykować czy czekać cierpliwie? Pozdrawiamy
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 a jak dlugo jestes w Polsce?dobrze wypadniesz na granicy ? tego ostatniego sie nie wie a co moze byc na granicy?>poczytaj troche postow,w najlepszej sytuacji bedziesz zawrocony bez zakazu wjazdu w innym to anulowana wiza i zakaz wjazdu. a mozesz bez problemu wleciec na teren USA. teraz co wybierzesz to juz Twoje zycie.
leszekny Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 po studenckiej wróciłem w 2008 roku na turystycznej (wiza 10-cio letnia) byliśmy od marca do września 2012 roku i już wtedy na lotnisku zostałem poproszony na osobistą
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 to wiesz jak moze byc byl tutaj ktos kto mial 2 rozmowe i polecial kolejny raz i bylo ok
tycon Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Witam Mam pytanie jako wylosowani w DV2014 z numerem 26XXX, chcielibyśmy jeszcze polecieć do USA na kilka miesięcy, tylko mamy dylemat, czy ja lecąc kolejny raz (5lat na studenckiej, później 6 miesięcy na turystycznej, żona 6 miesięcy na turystycznej) nie ryzykuję za bardzo tym, że mogą mnie wrócić na lotnisku do Polski. Nie wiem jakie są konsekwencje takiego wypadku, czy zabierają wizę turystyczną, czy może jeszcze gorzej, dają bana na USA, A tego bym bardzo nie chciał Rok czasu to niby krótko, ale jednak długo jak się czeka. Ryzykować czy czekać cierpliwie? Pozdrawiamy NIe ryzykowalbym...nic sie nie stanie jak poczekacie i wlecicie na imigracyjnej...26xxx to bardzo niski numer na pewno sie zalapiecie ..ja mam 34xxx
OLUDOMI Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 mógłby ktoś napisać od A do Z jak zapłacić te 165$? i nie pisać, że pisze na stronie bo jakbym wiedziała ze strony to nie pisałabym na forum!
tycon Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 mógłby ktoś napisać od A do Z jak zapłacić te 165$? i nie pisać, że pisze na stronie bo jakbym wiedziała ze strony to nie pisałabym na forum! przeciez masz link wczesniej podany a potem to juz czytasz i wypelniasz...znasz przeciez angielski prawda ?
uslow Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Pytanie bardzo wczesne z perspektywy DV 2014, ale czy wybierłby się ktoś z wylosowanych do NYC? (CS 16XXX)
Justi_87 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 mógłby ktoś napisać od A do Z jak zapłacić te 165$? i nie pisać, że pisze na stronie bo jakbym wiedziała ze strony to nie pisałabym na forum! no to nie wiem w takim razie, co jeszcze chcesz wiedziec, bo wlasnie na stronie masz wszystko napisane -jak slusznie zauwazyl tycon. 1. rejestrujesz sie w systemie ELIS. (innymi slowy zakladasz tam konto, jak na facebooku, potrzbujesz tylko wiecej danych) 2. nastepnie, following instruction (co oznacza "postepuj jak w instrukcji) placisz $165. potrzebujesz do tego swoich danych (i kazdej innej osoby, ktora razem z toba dostala zielona karte), nr paszportow, CN A number na wizie. bedzie to wszystko musiala wpisywac w odpowiednie rubryczki (lacznie z numerem/rodzajem karty hredytowej, adrese, itp.)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.