Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej mialam rozmowę, ale oddali mi paszport. Muszę dosłać dokumenty, bo nie wiedzialam, ze musze miec zaznaczona Kartoteke dla nieletnich w zaświadczeniu o niekaralności, także watpie, ze wize dostane :/

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

zapewne dostałaś karteczkę z informacją co masz uzupełnić, prawda?

Doślij im uzupełnione zaświadczenie wraz z paszportem, a wzamian za to oni ci przyślą wklejkę w paszporcie!

Napisano

hej mialam rozmowę, ale oddali mi paszport. Muszę dosłać dokumenty, bo nie wiedzialam, ze musze miec zaznaczona Kartoteke dla nieletnich w zaświadczeniu o niekaralności, także watpie, ze wize dostane :/

Doslij poprawnie wypelniony dokument jak najszybciej. Szansa na wize jeszcze jest .
Napisano

Ja tak miałem u młodej i poprosiłem o chwilkę i załatwiłem to w godzinkę w Warszawie w sądzie , tego samego dnia wróciłem i otrzymaliśmy zapewnienie o przyznaniu GC. I faktycznie paszporty doszły chyba w 4 dni .

Poprosiłem żeby to tak było bo miałem bilety do USA za 6 dni i wiedziałem że się nie wyrobię inaczej .

Napisano

Dawno tu nie wchodziłam i widzę, że kilka osób już jest w USA. My nadal w kraju i tak chyba do połowy wrzesnia. No ale kroki w kierunku wyjazdu poczyniamy ... praca w Polsce (co z nią zrobić?), samochód sprzedalismy, mieszkanie sprzątam z niepotrzebnych rzeczy. Znajomym jeszcze nie powiedzielismy o przeprowadzce za ocean. Tato mój nawet nie chce o tym myslec, a mojemu tesciowi już powoli zaczyna włączać się tęsknota za nami.

"Z losem nie dyskutuję" ... tak ostatnio filozoficznie stwierdziła moja dentystka. Ja też już przestałam.

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Ja to nawet wróciłem już do PL :) jak by ktoś widział tanie bilety do Tampy FL z PL na 15.08 z tolerancją 3 dni to dajcie znać może .

Przegapiłem dobre ceny w KLM-ie.

Napisano

a pytanie mam do której kolejki mam się ustawić w końcu ? do normalnej tam gdzie wszyscy czy do rezydentów i obywateli? Mam wątpliwości ponieważ jak czytałam forum to różnie ludzie zrobili jedni poszli tu a drudzy tu i sama już teraz nie wiem gdzie się ustawić? Wiadomo, że ta normalna kolejka jest długa...............

A jeszcze jedno o ile dobrze pamiętam ktoś tutaj napisał, że z paszportem na drugi dzień poszedł do biura zgłosić się o Snn nie czekał na zieloną kartę(plastikową) i dokumenty przyszły bardzo szybko? Czy to było może w Chicago? Bo jak tak to byłoby bardzo dobrze dla nas.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...