Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A to ciekawe, bo ja odbieralam zaraz po przejsciu przez pierwszego oficera. I pozniej z tym calym balastem musialam isc do drugiego stanowiska, gdzie dokonczyli cala procedure.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Do tego co napisała Justi_87 o O'Hare dołożę to, że w niedzielę mają tam bardzo duży ruch, mnóstwo ludzi się zlatuje i my wylądowawszy 23 czerwca o 15.10 miejscowego czasu, lotnisko opuściliśmy dopiero o 17.50. Trochę to wszystko trwało :(

Nikt nam żadnych fotek nie robił jak na JFK.

Napisano

Justi_87 Nam po prostu urzędnik powiedział że będzie nam wygodniej kiedy pójdziemy załatwić wszystko i pózniej wezmiemy bagaże byliśmy z dwójką małych dzieci. Jestem już tutaj 4 miesiące więc róznie może teraz być. Myślę że osoby lecące nie mają się czego obawiać procedura na lotnisku jeżeli się trochę zna angielski to nie jest nic trudnego. Jeżeli na lotnisku ktoś sobie nie poradzi to później wcale nie jest łatwiej.

Napisano

Justi_87 Nam po prostu urzędnik powiedział że będzie nam wygodniej kiedy pójdziemy załatwić wszystko i pózniej wezmiemy bagaże byliśmy z dwójką małych dzieci. Jestem już tutaj 4 miesiące więc róznie może teraz być. Myślę że osoby lecące nie mają się czego obawiać procedura na lotnisku jeżeli się trochę zna angielski to nie jest nic trudnego. Jeżeli na lotnisku ktoś sobie nie poradzi to później wcale nie jest łatwiej.

makes sense :) ja bylam sama, z jedna walizka i bagazem podrecznym.

ale zgadzam sie, ze cala ta procedura to nic trudnego. poza tym na O'Hare i tak sporo osob mowi po polsku wiec dla tych, co nie znaja tak dobrze angielskiego, tez nie powinno byc strasznie. tak, jak powiedzialas - gorzej moze byc pozniej.

:)

Napisano

Mozecie Mi jeszcze powiedziec co zrobic ze zdjeciem klatki piersiowej? W instrukcji jaka dostalam w Ambasadzie jest Napisane ze : "Zdjęcie nalezy przedstawic urzednikowi Departamentu Zdrowia w pierwszym porcie lotniczym na terenie Stanow Zjednoczonych " Czyli jak rozumiem odaję zdjecie wraz z żółtą koperta?

Napisano

powiedzcie mi jak to jest z ta oplata 330$ za ta ze tak powiem wizyte i rozmowe z konsulem ,gdzie sie uiszcza oplate czy moge zaplacic w ambasadzie w dniu rozmowy czy tez kilka dni wczesniej ? i pewnie oplate w dolarkach sie uiszcza ? :unsure:

Napisano

ode mnie tez nie.

Aha , to w Sumie Ok, zobaczymy czy ode mnie wezma Płyte ze zdjeciem, pewnie tez nie..

powiedzcie mi jak to jest z ta oplata 330$ za ta ze tak powiem wizyte i rozmowe z konsulem ,gdzie sie uiszcza oplate czy moge zaplacic w ambasadzie w dniu rozmowy czy tez kilka dni wczesniej ? i pewnie oplate w dolarkach sie uiszcza ? :unsure:

Nawet Musisz uiscic oplate w dniu rozmowy :) Mozesz placic w dolarach , zlotowkach. W ambasadzie jak bedziesz przed rozmowa to wezma od Ciebie wszystkie dokumenty, odciski palcow , a nastepnie poprosza o uiszczenie oplaty w kasie. Powodzenia!

Napisano

ode mnie też nikt niechciał zdjęć RTG.

A może ktoś ze starych wygów (rezydentów) się wypowie, czy kiedykolwiek musieli pokazywać to zdjęcie, komukolwiek?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...