Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszyscy mamy waznosc wizy 6 miesiecy :) Ja mam do Grudnia , w czerwcu mialam interview. Ciesze sie ze sie doczekalas na Paszport :) ! Wyobrazam sobie Twoj Stres! Pzdr.

Dzieki bardzo za Wasze odp.

Neli, no stres byl, wielki, ale juz po :)

Teraz to tylko decyzja w jakie miejsce uderzyc. Ja raczej jestem typem koczowniczym :) i raczej bede "czesto" zmieniac miejsce/stan zamieszkania.

Pewnie na poczatek NY bo sie juz stesknilam za nim.

Pozdrowionka :)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a ja mam takie pytanie czy komuś kto przekraczał granice? napisali mu coś na zielonej karcie w paszporcie bo mojemu mężowi (głównemu aplikantowi ) coś na bazgrali:)

zapewne jest to DVI AXXXXXX - numer GC.

Napisano

a ja mam pytanie z innej beczki czy trzeba potwierdzac swoje przybycie do ambasady na rozmowe czy wystarczy zabrac tylko wydrukowany mail z data rozmowy :unsure:

Napisano

nie musisz potwierdzać, będę ciebie mieć na liście zaraz na wejściu.

Tak musisz mieć list z datą rozmowy.

Napisano

Mam pytanko do wszystkich już wyjechanych za wielką wodę ;)

Czy trzeba tłumaczyć dokumenty typu: dyplom ukończenia studów, swiadectwa dzieci z ostatniej klasy itp. Wyjeżdżamy we wrzesniu i teraz nachodzą mnie wątpliwosci....... :P

Dziękuję i pozdrawiam

Ja tłumaczyłam u tłumacza przysięgłego świadectwo z ostatniej ukończonej klasy mojego syna + zaświadczenie, że ukończył dwa z trzech semestrów w następnej klasie (opuściliśmy Polskę w kwietniu) - oba tłumaczenia były potrzebne w amerykańskiej szkole.

Napisano

dogrzeje kotleta z takim zapytaniem wiem ze kiedys ktos pisal o tym ale nie moge tego znalezc --- :unsure: powiedzcie mi gdzie zostawialiscie swoje pojazdy blisko ambasady jadac na rozmowe i ile kosztuje parkowanie mniej wiecej z gory dzieki. :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...