Lookez Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 sorry pomyliłem się mój CN to 47**. Jeśli by coś było nie tak to powiedzłała mi kobietka z KCC że sie kontaktują mailowo. Poza tym co ma być nie tak - żadnych przestępstw nie popełniłem, a błędów w aplikacji też nie mam (niby w czym - wykształceniu, imonach i datach urodzenia???) Po prostu mają obsuwę.
Lookez Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 moje słowa się potwierdziły, właśnie przed chwilą dostałem maila z informacją o zmianie statusu. Mam wyznaczony termin interview na 7 listopada. Wszystkie osoby z CN do 7000 nie sprawdzą swój status bo są juz zaproszenia na listopad, czego jestem przykładem.
Dejmos Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Właśnie otrzymałem maila z KCC z prośbą żebym sprawdził stronę https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ ponieważ coś się tam dla mnie zmieniło. Oto ta zmiana: "Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2013 visa. An appointment has been scheduled for the applicant at the stated location. The applicant and all members of the family must appear at the appointed date and time for your interview. Please notify the office listed if you cannot keep the appointment. The applicant and any eligible family members will be required to submit sufficient proof of identity upon arrival. If you fail to obtain a DV-2013 visa by September 30, 2013, your registration will expire. Applicant and family members cannot be issued a diversity visa or accompany you or join you in the United States under DV-2013 program after September 30, 2013. Please follow instructions provided in step 4 at http://www.dvselectee.state.gov for Interview Preparation and Fee Payments. It is very important that you follow the guidelines carefully in the preparation for your interview. The Diversity Lottery Fee for each member of the family must be paid before the visa interview and is non-refundable if the visa is refused. Interview Appointment WARSAW AMBASADA AMERYKANSKA SEKCJA IMIGRACYJNA UL PIEKNA 12 WARSAW POLAND 48-22-625-1042 November 14, 2012***** The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case. Further inquiries should be addressed to the interviewing office. When communicating with the Embassy/Consulate either by telephone or letter, always refer to the applicants’ name and case number exactly as they appear below. Case Number: 2013EU000065** Principal Applicant Name: ****************** Preference Category: DV DIVERSITY Foreign State Chargeability: POLAND If documents are listed below as incomplete, please present the completed documents at the time of interview. Case Number: 2013EU000065** Applicant Name: ************* Beneficiaries: None " No i właśnie tutaj jest problem... Czy obok "Beneficiaries: " nie powinna znajdować się moja żona? Swoje dokumenty wysłałem 24 maja. Ożeniłem się i dokumenty żony oraz aktualizacje swoich wysłałem 12 lipca. Możliwe jest, że do tej pory nie udało im się tego przerobić? Wysyłałem 2 maile do KCC z pytaniem czy doszły nowe papiery 5 sierpnia oraz 4 września i otrzymałem 2 takie same odpowiedzi: "Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis... If you have submitted your forms, please allow six to eight weeks after the mailing of your forms before inquiring about delivery confirmation..."
mariano85 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Jestem już po badaniach w wawie, lekarz nie kazał mi robic zadnych szczepien ale ze błonica i tezec kończą mi sie za 8 miesiecy zdecydowałem się zaszczepić ponownie. Poszełem do swojego lekarza rodzinnego dzisiaj i wyjasniłem co i jak a on zrobił mi za darmo to szczepienie!?! Pisze o tym bo wiem ze niektorzy płacili za to ok 150 zł wiec Ci ktorzy dopiero będą szli na badania wawa/krakow niech moze przejda sie do rodzinnego i spytaja jak to jest zeby nie wydawac niepotrzebnie kasy.
mekare Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 dzięki @mariano85 za podpowiedź! domyślam się że masz ok. 27lat? bo z tego co wiem wiek jest istotny w przypadku ważności szczepień.
mariano85 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 dzięki @mariano85 za podpowiedź! domyślam się że masz ok. 27lat? bo z tego co wiem wiek jest istotny w przypadku ważności szczepień. Tak mam 27 lat, jak ktos chce to moze spytac o reszte szczepien moze tez sa za free
Azja666 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Dejmos. Tak to mozliwe. Ja swoje papiery wysłałam w maju. Wzielam slub w sierpniu i od razu zrobiłam update i wysłałam poczta i mailem. Napisali mi z KCC ze moje dokumenty juz sa przygotowane do wysyłki do Warszawy i ze mam je wysłac jeszcze raz - tym razem do Warszawy. Wiec od razu za telefon, zadzwoniłam do Warszawy i mi powiedzieli, ze nie musze im nic wysyłać- mam przyjsc z męzem i wszystkimi dokumentami na rozmowę. Jedyne co moge im wysłac mailem akt małżenstwa choc niekoniecznie.
Dejmos Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Dziękuję za odpowiedź Dzwoniłem dziś do Warszawy i powiedzieli mi dokładnie to samo:)
jupiter Napisano 22 Września 2012 Zgłoś Napisano 22 Września 2012 witajcie mam termin na 8 listopada, i zaczynam kompletowac papiery chciałam Was zapytać czy 1.5 roczne dziecko bierze sie ze sobą na rozmowe do ambasady czy to nie konieczne?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.