Joanna30 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 No tak, to lepiej odwołać, niż by ludzie mieli siedzieć i czekać cały dzień w ambasadzie... Na pewno lada dzień naprawią problem.
bebe Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Witajcie!!! Właśnie wróciliśmy z ambasady, to prawda jeszcze o 16 byliśmy w ambasadzie!!!!! Okazało się że jest jakiś problem z przekazem elektronicznym z KCC. Rozmowę mieliśmy z konsulem ale resztę formalności załatwiamy dopiero w następnym tygodniu. Naczekaliśmy się trochę ale trudno najważniejsze że wszystko załatwione pozytywnie.
mariano85 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 babe GRATULUJE !! opowiec jak przebiegała rozmowa? ile czasu rozmawialiście z konsulem? O co was pytał, czy sprawdzał wsyzstkie dokumenty? Prosił bym, pewnie nie tylko ja o bardziej szczegółową relacje pozdrawiam i jeszcze raz GRATULUJE
Joanna30 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 No to super! I świetnie by było, gdybyście opisali, jak wygląda całość takiego spotkania. Tak dla potomnych
bebe Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Dzięki mariano85!!! Powiem wam wszystkim że jestem mile zaskoczona, pomijając to czekanie do 16. Przed rozmową z konsulem sympatyczne panie w okienku zbierają wszystkie dokumenty wymagane do rozmowy. Potem jest rozmowa z konsulem. Trwała może 5 minut napewno nie więcej, był bardzo miły i bardzo dobrze mówił po polsku. Zapytał się kim jest dla nas osoba do której lecimy, oraz ile lat znamy się z mężem i gdzie się poznaliśmy. Aha i gdzie pracujemy. Podziękował i powiedział że z jego strony to wszystko. Nie prosił o żadne inne dokumenty oprócz tych które były wymagane na wizytę. Mieliśmy np historię naszego konta ale nie prosił to nie pokazywaliśmy. Naszym zdaniem jak w papierach jest wszystko ok to ta wizyta to formalność. Co chcecie wiedzieć to pytajcie!!!! Może chaotycznie piszę ale zmęczenie daje znaki Byliśmy zaskoczeni że na dzisiaj z loterii było tylko 3 numery. Bajon gdzie jesteś, dojechałeś już!!!!
bebe Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Pamiętajcie żeby zrobić xero świadectw czy dyplomów wymaganego wykształcenia
bajon Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 bebe ja dziękuje za takie wycieczki, ostatni raz pojadę do tej Warszawy z tymi paluchami a polecę z Rzeszowa ogólnie to strasznie łatwo poszło, aa i fajnie kogoś z forum poznać na żywo
mariano85 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 babe, widze że rozmowa wygląda prawie jak na wizę turystyczną! Gdyby nie te problemy z komputerami wszysko skonczyło by sie ok 11 tak? A co do tych świadectw, dyplomów to one nie miały być tylko do wglądu? p.s Jak pani z ambasady dzwoniła dzisiaj do mnie z informacja ze wizyta jest odwołana, spytała mnie czy zarejestrowałem sie i wydrukowałem w TNT Czyzby ktos z was zapomnaił?
bajon Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Zapomniał jeden pan,a że miał liczną rodzinę to mu trochę zeszło to pozałatwiać przez telefon. Dokumenty sobie zabierają, także jak chcesz jakiś oryginał mieć to skseruj i babeczka weźmie tylko kopie.
bebe Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Gdyby nie problemy z komputerem to po 10 było po wszystkim, fakt że my byliśmy pierwsi! co do dyplomów to my też tak myśleliśmy ale pani powiedzała że dołączyć do kompletu dokumentów więc oryginału nikt nie weźmie (sama zrobiła xero). TNT - tak jeden pan zapomnial Bajon ja idę spać a ty odpisuj dla zainteresowanych. My już na luzie. Trzymam kciuki za resztę i pozdrawaim bajona
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.