Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jak wygląda sama rozmowa? to prawda, że rozmowa sie odbywa przy okienku? Jesli bede tam z męzem to bedziemy razem na rozmowie czy osobno?

Rozmowa odbywa się przy okienku! Podchodzą wszyscy którzy są zgłoszeni czyli mąż z żoną. Jeśli ktoś był na turystycznej wizie to tak samo wygląda, czyli powiedzmy poczekalnia z kilkunastoma krzesłami i chyba 5 okienek. Wyświetla się twój numer podchodzisz i rozmawiasz. Kasa też jest na tej sali.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a jak wygląda sama rozmowa?

Ja miałem rozmowę z konsulem czarnoskórym, przyjemny typ więcej śmiania niż gadania, pytał się czy mówię po angielsku powiedziałem, że mówię ale nie dziś hehe, pytał się po co jadę powiedziałem, że pracować i żyć, to spytał co będę robił powiedziałem to co w Polsce, nawet nie wnikał bardziej co i jak. Mówię mu że mi się trochę zmieniło w papierach, że już nie studiuje tylko pracuje (załatwiałem zaświadczenia, że jestem zatrudniony w tej firmie itp.) a ten dobra, machną ręką jest okej ;)

Napisano

Ja klikałem tylko na "uaktualnij profil"...piszesz swoje dane

Potem "IV adress registration" tutaj wybierasz DV1 klikasz dalej

potem ID sprawy czyli Twoj case number

data priorytetowa -nic nie pisałem klikasz dalej

wybierasz miasto odbioru dalej

i masz potwierdzenie w PDF drukujesz

p.s. sam miałem z tym problem :/

Napisano

Dzwonili dzisiaj do mnie z ambasady!

Chyba wszystko juz jest naprawione, rozmowe powinienem mieć dzisiaj (2 pażdziernik) ale mam przełożoną na 12 pażdziernika 8 rano :)

Ma ktos z forum tego samego dnia rozmowe?

Napisano

To się jeszcze okaże hehe. Jak tak dalej pójdzie to będą już wyniki z DV-2014, a październikowi jeszcze będą czekać.

Wszystkim życzę powodzenia na rozmowach, a tym, którzy już są po serdecznie gratuluję!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...