sly6 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 a co tam pisze ? byl juz tutaj przypadek opisany ze ktos taki wpis dostal na wizie,dobrze poszukaj na forum... Masz miec z samolotu na rozmowie wypelniony druk I-94 i druk celny,tak samo to znajdziesz na forum oraz na stronach www jak kto wyglada i pamietaj aby mowic to co masz napisane na wizie
Petit Napisano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Mam napisane "to short course of study (ballet) 18 hrs or less/week" Nie mam mówić co innego, bo po to właśnie jadę:-) Chciałam się jeszcze zapytać czy jeżeli będę się po powrocie (w sierpniu) ubiegać o wizę M-1 do tej samej szkoły to czy mogę mieć jakieś problemy/nie dostać tej wizy? Dyrektor szkoły powiedział, że jestem także przyjęta na year-round program, ale najpierw chcę tam pojechać w wakacje i zobaczyć czy na 100% chcę zostać w tym miejscu. Wracam do Polski w sierpniu, po letnim programie, a we wrześniu zaczynałabym year-round. Ten letni kurs w większości ma też wpływ na to,czy uczeń zostaje przyjęty na year-round czy nie, ale jako, że jestem z Polski i będę potrzebowała więcej czasu na dopełnienie wszystkich potrzebnych formalności to wiem już teraz, że jeśli chcę to mogę zostać. Zmian statusu raczej nie wchodzi w grę, bo chciałabym często wracać do Polskiw przerwach.
sly6 Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Jesli faktycznie bedziesz tyle czasu,bedziesz w tej szkole,bedziesz miec papiery ze szkoly to powinno byc problemu z wiza M-1 ale nie powinno byc zobaczysz po rozmowie jak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.