Supper Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 Niedługo mam obronę pracy magisterskiej, jadę również na WAT, wizytę w ambasadzie mam 8 dni przed obroną i teraz mam z tym mały problem. Czy konsul może się do mnie doczepić, że w indeksie będę miał już wpisy z tego semestru? Czy dla niego może to być jakieś "podejrzane"? Na logikę, to nawet lepiej, że student ma wpisy z obecnego semestru, bo to potwierdza, że się jeszcze studiuje... Czy może lepiej tych wpisów nie zbierać i mieć czysty indeks bez wpisów z tego semestru, tylko zaliczone poprzednie? W tym wypadku trochę mi się sytuacja indeksem na uczelni pokomplikuje...
ilya_ Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 Czy konsul może się do mnie doczepić, że w indeksie będę miał już wpisy z tego semestru? Czy dla niego może to być jakieś "podejrzane"? Na logikę, to nawet lepiej, że student ma wpisy z obecnego semestru, bo to potwierdza, że się jeszcze studiuje... Czy może lepiej tych wpisów nie zbierać i mieć czysty indeks bez wpisów z tego semestru, tylko zaliczone poprzednie? W tym wypadku trochę mi się sytuacja indeksem na uczelni pokomplikuje... nie, nie doczepi sie.. i co pojdziesz z czystym indexem ?, i dasz rade zebrac wszystko w te 7 dni przed obrona...hm index zapewne trzeba zdac 2 tyg przed obrona wiec daj spokoj, zbieraj te piątki....
Supper Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 W sumie to nie ma zamiaru wspominać, że przed wyjazdem się bronię, bo jeszcze mi wyskoczy, że zostać tam chce. Indeks muszę złożyć około tygodnia przed, czyli w sumie następnego dnia. Chyba jednak pozbieram wpisy, albo chociaż cześć.
ilya_ Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 work and travel po obronie jest jak najbardziej legalny...
Supper Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 Tak wiem, ale jak zawsze trzeba wykazywać, że potem nie zostanie się tam nielegalnie, a to że już będę po studiach może wyglądać jak zachęta do pozostania...
adam2008 Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 hej A co by bylo jesli ktos ma legitymacje podbita tylko do marca i pojdzie na rozmowe ??
rromy Napisano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2012 zostanie wstrzymana wiza i beda kazac przyniesc podbita. podobnie jest w przypadku gdy ktos ma wyciag z elektronicznego indeksu ale nie ma pieczatki dziekanatu pod nim. tak bylo w mojej grupie w tym tygodniu. pozdrawiam
trats Napisano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2012 a miał ktoś ksero indeksu? był z tym jakiś problem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.