Rademedes Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Witam, moze ktoś juz miał taki przypadek. Chodzi o przesiedzenie poprzedniej turystyczej o miej niz 180 dni, a staranie sie o nowa turstyczną. Ktoś dostał lub odmówili? Jakies pytania może miał konsul? Dodam iż byłam z córką 3 raz w usa, ostatni raz wbito na na 3 mce na lotnisku. Mała zachorowała ( grupa żołądkowa) i nie było mocnych na wyjazd. Wiec zostałyśmyjuz do świąt i tak było po zawodach. Łącznie mamy ok 40 dni po terminie. Teraz musimy starać sie o nową wizę w konsulacie. Może ktoś sie już starał i jakoś to argumentował ? dzieki W uzasadnionych przypadkach mozna zostac po terminie na I-94, w innym watku podawalem nawet link do tej informacji na stronach travel.state.gov. Jesli corka byla chora przez tak dlugi okres czasu to zakladam, ze byliscie u lekarza, recepty itp itd. Nawet jesli opozniony wyjazd odbyl sie nie z Waszej winy, to nadal pozostaje to w gestii urzednika na granicy czy wpusci Was po raz kolejny.
sly6 Napisano 5 Maja 2012 Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 takie cos pisze kto moze miec latwiej z kolejna wiza jesli sie zostalo dluzej niz I-94 pozwala.ale tutaj juz nalezy cos przedstawic ,pokazac.
Colette26 Napisano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 oki. ale ja nie chce jechac w ciemno na starej wizie tylko starać się o nowe wizy. Pytanie jakie są szane na nowe wizy turystyczne? Czyli nawet po ich ew otrzymaniu może dalej być problem na granicy??
sly6 Napisano 5 Maja 2012 Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 tutaj nie ma prostej odpowiedzi bo zakazu jako takowego nie masz :)a reszta zalezy od rozmowy z urzednikiem i na kogo trafisz.
Colette26 Napisano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2012 Sly..tyle to wiem i ja sama Stąd ten wątek czy jest tu ktoś kto juz starał się o wizę ponownie...
Colette26 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 oki jesteśmy juz po. Dostalismy wizy na 10 lat ( 4 osoby). Konsul zapytał kiedy "byłam za długo w ameryce"? powiedziałam ze w 2009 i chciał zobaczyc tylko list od lekarza wiec pokazałam. Nic wiecej nie sprawdział... We wniosku napisałam ile przesiedziałam i dlaczego, i że mam potwierdzenie. Także widac do 180 dni z odpowiednią podkładką można... BTW obok nas chłopak był 6 mc za długo - czyli do roku..tłumaczył sie gęsto konsulowi i nie dostał wizy oraz wbił mu zakaz do 2015...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.