Skocz do zawartości

Przesiedzenie Wizy Turyst. Mniej Niż 180 Dni, A Nowa Wiza Turyst

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moze ktoś juz miał taki przypadek. Chodzi o przesiedzenie poprzedniej turystyczej o miej niz 180 dni, a staranie sie o nowa turstyczną. Ktoś dostał lub odmówili? Jakies pytania może miał konsul?

Dodam iż byłam z córką 3 raz w usa, ostatni raz wbito na na 3 mce na lotnisku. Mała zachorowała ( grupa żołądkowa) i nie było mocnych na wyjazd. Wiec zostałyśmyjuz do świąt :P i tak było po zawodach. Łącznie mamy ok 40 dni po terminie. Teraz musimy starać sie o nową wizę w konsulacie. Może ktoś sie już starał i jakoś to argumentował ? dzieki

W uzasadnionych przypadkach mozna zostac po terminie na I-94, w innym watku podawalem nawet link do tej informacji na stronach travel.state.gov.

Jesli corka byla chora przez tak dlugi okres czasu to zakladam, ze byliscie u lekarza, recepty itp itd.

Nawet jesli opozniony wyjazd odbyl sie nie z Waszej winy, to nadal pozostaje to w gestii urzednika na granicy czy wpusci Was po raz kolejny.

Napisano

takie cos pisze kto moze miec latwiej z kolejna wiza jesli sie zostalo dluzej niz I-94 pozwala.ale tutaj juz nalezy cos przedstawic ,pokazac.

Napisano

oki. ale ja nie chce jechac w ciemno na starej wizie tylko starać się o nowe wizy.

Pytanie jakie są szane na nowe wizy turystyczne? Czyli nawet po ich ew otrzymaniu może dalej być problem na granicy??

Napisano

tutaj nie ma prostej odpowiedzi

bo zakazu jako takowego nie masz :)a reszta zalezy od rozmowy z urzednikiem i na kogo trafisz.

• 3 miesiące później...
Napisano

oki jesteśmy juz po. Dostalismy wizy na 10 lat ( 4 osoby). Konsul zapytał kiedy "byłam za długo w ameryce"? powiedziałam ze w 2009 i chciał zobaczyc tylko list od lekarza wiec pokazałam. Nic wiecej nie sprawdział...:) We wniosku napisałam ile przesiedziałam i dlaczego, i że mam potwierdzenie. Także widac do 180 dni z odpowiednią podkładką można...:) BTW obok nas chłopak był 6 mc za długo - czyli do roku..tłumaczył sie gęsto konsulowi i nie dostał wizy oraz wbił mu zakaz do 2015...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...