Patryk Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 Wiatm , ludziska wpisujcie sie tu jesli wygraliscie juz w tym roku w loterii !!! ja wątpie ze mi sie uda no ale zobaczymy !!!
klakier Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 wiatm wszystkich, jestem nowym na tym forum. musze sie pochwalic ze dostalem zawiadomienie o wylosowaniu. Ale to jeszce polowa drogi do usa. Mam dosyc niski case number: 22XX podajcie jakie macie numerki w pzryblizeniu
LemurNaKwasie Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 W jakiej formie przychodzi powiadomienie?
sly6 Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 o witaj klakier,jak fajnie widziec rodaka z Lublina 8) podaje Ci linka na strone Ambasady : http://poland.usembassy.gov/poland-pl/img/...6/diversity.pdf najlepiej jak sie skontaktujesz z Kentucky i zapytasz sie jak stoi Twoja sprawa i powodzenia 8)
Dreed Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 Klakier - taki numer to tylko do pozazdroszczenia z takim Case-m JUŻ jestes w Ameryce!!!!
klakier Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 powiadomienie przychodzi tylko listownie, zadnego maila nie ma. najzwyklejszym listem priorytetem. kontaktowalem sie juz telefonicznie z kentucky zeby potwierdzic bo jest teraz pelno naciagaczy, ale papiery mam na szczescie ok. musze teraz wypelnic formulazre i odeslac im z powrotem.planuje jeszce zrobic jeden myk. tzn mam dziewczyne juz od paru lat i planujemy szybki slub cywilny po niedzieli i papiery odsylam jako malzenstwo, tym sposobem i dziewczyna ma prawo do GC. Mama pytanko do was czy orientuje sie ktos jak na takie cos bedzie patrzyl konsul, czy nie bedzie mu sie wydawac podejrzany slub, po wylosowaniu w loterii. Czy nie zmniejszy to moich szans na pozytywne pzrejsie przez interview?? , o ile w ogole dojdzie do interwiew Zna ktos moze podobne przypadki bardzo bylbym wdzieczny za info na ten temat. Dodam ze dzwonilem do ambasady i mila pani odpowiedziala ze to nie ma zadnego wplywu na pzrebieg interview, ale bym bardzo chcial uslyszec opinie tych ktorzy pzrezz to przeszli lub maja znajomych ktorzy byli w podobnej sytuacji.
sly6 Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 ja slyszalem o takich co wzieli pare tygodni przed interview slub i wszystko bylo ok,wazne zeby w papierach bylo ok przed rozmowa 8) powodzenia a tzn ze dostales z loterii 2006 papiery?
Dreed Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 Tak mieli moi znajomi ...tyle ze oni mieli ten slub zaplanowany a papieryna Interview przyszły dosłownie tydzień przed ich sakramentalnym TAK.....dostali wizy bez żadnego problemu to GC a nie turistik a Ty sie nie martw bierz kobitke bedzie rażniej Pozdrawiam
Barbara Koszałka Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 witam Pisze w odpowiedzi na Twoje zapytanie - przedstawie Ci moja sytuacje - co, jak i gdzie zrobilismy z obecnym juz mezem Powiadomienie z Kentucy ze jestem jedna z ilus tysiecy ktorzy wylosowali gc dostalam jakos na w polowie, czy pod koniec maja - odeslalam to pod koniec czerwca - pisze to po o zebys wiezial ze nie wysyllam od rau -chociaz wszedzie mowia ze imszybciej tym lepiej (trzymaj sie tej wersji ale bez przesady) ........ zylam sobie w blogiej nieswiadomosci, a moze swiaomosci bo lasnie konczylam studia i zajmowalam sie obrona pracy mgr - i tak na poczatku pazdziernika dostalm z Kentucy list - poniewaz przysedl na moj stary adres jakos go nie obebralam szybko - a dokladnie 28 pazdzienik - po obronie i wtedy przeczytalam ze mam roznowe w Warszawie - pomyslalam ze oki pojade co ma byc to bedzie - rozmowe mialam wyznaczona na 22 listopada - dokladnie na dwa tygodnie przed rozmowa aczelismy zalatwiac slub - byl dokladnie 20 listopada czyli 2 dni przed rozmowa - niczym to nam nie zaskodzilo - Mila Pani konsul spytala sie mnie tylko ktory raz bierzemy udzial w loterii tzn ja biore - powiedzialam ze pierwszy to sie usmechenel i pogratulowaa - nastepnym jej pytaniem bylo jak dlugo jestesmy razem (a widziala w papierach ze od 2 dni jestesmy malzenstwem) powiedzielismy ze3 lata (to byla prawda) i tyle tak ze nie ma sie co bawiac rozmow ani tego ze jedna osoba moze zaszkodzic drugiej wiadomo to nie jes regula - ale nam sie tak trafilo ze dostalismy ta gc i 23 lipca ecimy do NY -a za 3 dni mamy slub koscielny hehehedokladnie 04.06 )))) i jest super a jezeli chodzi o to czemu slub byl dopiero przed rozmowa w Warszawie a nie przed odeslaniem papierowd Kentucy - tomoze dlatego ze nie chcielismy juz mieszac w papierch - tzn nazwiska - stan cywilny itd itp - wiec nie jestem w stanie powiedziec ci czy lepiej przed odeslaniem czy lepiej przed rozmowa brac slub - ja mialam przed rozmowa i bylo oki jak bedziesz mial jeszcze jakies pytania czy ktokolwiek bedzie wiedziec to prosze na prv )))) pozdrowionka i powodzenia :spoko:
Gość Napisano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2005 Witam!! Chcialbym zapytac czy mozliwe jest aby przed wyslaniem listu dostac telefon z Kentucky pytam, bo ostatnio moj mlodszy brat odebral telefon z USA i pytano o moja osobe, znali imie i nazwisko, a nie mam zadnych znajomych czy tez rodziny w USA i nr stacjonarnego telefonu mam od bardzo niedawna dlatego tez jest to dla mnie niezrozumiale. Niestety nie bylo mnie w tym czsie w domu a moj mlodszy brat nie mowi po angielsku, wiec nie wiem kto to byl. Mam jeszcze jedno pytanie do kiedy mozna sie spodziewac listu z Ketacky, prosze o podanie miesiaca. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! ucho
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.