tomasz laszczyk Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Hej, Na przełomie września i października planuje ze znajomymi tripa na West Coast. Zamierzamy odwiedzić Kalifornie, Arizone, Nevade i może Utah. Co warto zwiedzić wybierając się w te rejony? Z gory dzieki za wszelkie wskazowki, linki itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armani12 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 W Utah to oczywiscie Zion National Park, kolo niego masz malowidla zrobione przez czlowieka pierwotnego, Bryce Canyon - kompletnie rozny od Zion bo jest calkowicie pomaranczowy oraz Grand Canyon (Arizona) ale to to tylko mozesz zobaczyc i jechac dalej, jest tam tylko jeden krotki 'hike'. W Nevadzie to masz tylko Vegas, ktore starczy Ci na gora 1-2 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmiko Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Oczywiście Los Angeles, San Fran i San Diego ,a także park Yosemite i Joshua Tree w Kaliforni ew jednodniowy trip do Tijuany w Meksyku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz laszczyk Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 Ale czy na wizie J1 wpuszcza mnie do Mexico i czy potem nie będzie problemu z powrotem na terytorium USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lochraven Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Ja na J-1 w 2010 poleciałem do Kanady i potem wróciłem do USA bez problemu (nawet nie zgłaszałem tego sponsorowi chyba), więc z Meksykiem nie powinno być problemu. Mam koleżanki które tam były na J-1, ale to było z 8 lat temu pewnie, to się mogło pozmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c4r0 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Co do wizy, to na DS-2019 powinieneś mieć podpisane pole international travel validation. Zobaczyć możesz jeszcze Yosemite (we wrześniu może być tam tłoczno), Death Valley (pewnie w tym czasie będzie tam jeszcze bardzo gorąco). Przy Yosemite warto wstąpić do Bodie Ghost Town jeśli będzie po drodze. Na trasę LA-SF polecam PCH (HWY 1) zamiast FWY 101. W zeszłe wakacje robiłem podobną wycieczkę: http://forum.usa.info.pl/topic/19096-wycieczka-po-kalifornii-i-okolicy-wskazowki-i-propozycje/page__p__130590#entry130590 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaleeksaandraa Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Dodatkowo mozesz jechac do Monterey and Carmel - piekne miejsca. Jesli bedziesz jechala south mozesz wybrac slynna highway 1- cudowne widoki, piekna trasa. Mozecie jechac doo Napy i Sonomy - regionu winnego, gdzie mozecie kosztowac wina w roznych winiarniach. W San Francisco, nie zapomnialabym o Alcatraz, GG i milionie innych rzeczy Tylko prosze wyswiadcz sobie przysluge i nie planuj noclegu w San Francisco pomiedzy 30 wrzesnia i 5 pazdziernika. Cena hotelu za jedna noc pozwoli ci spedzic 5 dni w innym czasie - i ja tu nie wyolbrzymiam - to czas Oracle Covnention. Cena za pokoj bedzie sie zaczynac od $400 w najgorszych dzielnicach SF... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moonikk Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Słyszałam dużo niepochlebnych opini o Death valley, znajomi też byli i odradzają ________________ lokaty terminowe sprawdź ofertę Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Jakie niepochlebne opinie o Death Valley??? Tam jest przepieknie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejmos Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Może, że gorąco... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.