lochraven Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 Badań w USA już nie musisz robić, ale w polsce od lekarza zatwierdzonego przez ambasadę powinnaś dostać zaklejoną kopertę z wypełnionym przez lekarza formularzem
kochana Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 tak tak to ja dostalam i zostalo w ambasadzie
lochraven Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 No to tyle, immigration ci tę kopertę zabierze i odeśle do uscis
Nigella Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 Na Twoim miejscu po przylocie do USA zaczęłabym szykowanie dokumentów do EAD/AoS - musisz wypełnić "trochę" formularzy, zrobić zdjęcia, Twój przyszły mąż będzie musiał przygotować kolejny "affidavit of support", itd. - także im wcześniej zaczniesz, tym szybciej dostaniesz papiery (jak już dostaniesz zatwierdzony "marriage certificate" po ślubie, to wtedy wszystko w kopertę i od razu na pocztę). Pamiętaj tylko, żeby robić wszystko już na nowe nazwisko - no i daty na razie nie wpisuj, dopiero przed wysłaniem, żeby była w miarę aktualna, a nie sprzed ślubu Pamiętaj, że o SNN możesz wystąpić jeszcze przed ślubem - będziesz mogła wtedy zrobić prawo jazdy, założyć konto w banku, itd. - z tym, że po ślubie (jeśli zmienisz nazwisko) będziesz musiała zrobić kolejną rundkę przez biurokrację, żeby zaktualizować nazwisko (co na pewno będzie wiązało się z dodatkowymi kosztami).
mala2808 Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 witam mam pytanie jak wyglada sytulacja ze zmniano nazwiska po slubie?
mala2808 Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 chodzi mi o to czy cos musze robic czy te nazwisko juz zostaje zmnione nieiwem jak mam to kokretnej napisac ja nic tu jeszcze nie zalatwialam wiec nie mam nic na swoje nazwisko.dziekuje za odpowiedz
Nigella Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 Nic nie musisz robić, zgłaszasz tylko chęć zmiany nazwiska bodajże podczas wizyty po marriage certificate w sądzie i na pewno podczas ślubu. I tyle, potem wszystkie dokumenty robisz już na nowe nazwisko (SSN, AoS, itd.). Generalnie od dnia ślubu nazywasz się tak, jak Twój mąż
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.