rado77 Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 witam postanowilem sobie a ze wyrobie sobie karte kredytowa niestety po okazaniu pitu z rozliczenia rocznego za ubiegly rok w pko pani grzecznie mi odmowila poniewaz duze koszty ktore ponioslem w ubieglym roku spowodowaly wykazanie straty a nie dochod w tymze pit-cie. czy jest jakies inne wyjscie awaryjne azeby takowa karte dostac ?no przeciez bez takiego urzadzenia nie mam po co sie wybierac za ocean ;(.ostatnio otrzymalem karte z innego banklu ale to karta platnicza podobno mozna z ania wszystko oplacic ale jak sie domyslam auta nie wypozycze
Joanna30 Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 Dokładnie. Oni dają wszystkim Ale z drugiej strony, jeśli (oficjalnie, wg PIT) nie masz żadnych dochodów, a jedynie same straty, to jak to możliwe, że jeszcze żyjesz?
rado77 Napisano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 Joasiu minus mam dlatego ze caly majatek firmy musialem wyprowadzic z niej w celu wyjazdu do usa;) wrocilem niedawno z kredyt banku chyba cos sie da wymyslec jutro mam sie zglosic z bombonierka;D
ilya_ Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 mozesz tez cos pokombinowac z debetową, http://forum.usa.info.pl/topic/20332-karta-debetowa-a-platnosci-w-usa/ ale skoro byles juz w KB to ok ;]
pacio177 Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 idz do BZWBK.Oni CI daja konto walutowe z kartą niby debetową ale która działa jak kredytowa.Sprawdzona w płatnosciach w USA :)Pierwszy rok jest za darmo pozniej płaci sie 30 zł na rok lub mozesz z niej zrezygnowac , ewentualnie (chyba) spowrotem wyrobic gdy bedziesz za jakis czasu znowu leciał
gal Napisano 17 Maja 2012 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Nie wiem jak w Polsce, w Stanach rezygnacja z karty odbija sie negatywnie na punktacji kredytowej
rado77 Napisano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2012 dzieki bardzo wszystkim. karte mastercard bede mial za kilkanascie dni pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.