Skocz do zawartości

Praca W Kanadzie Jako Drwal

gino9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@gino9 - ja właśnie jestem zainteresowany tym wyjazdem na rok. Gdzieś w sieci znalazłem, że w ten sposób można znaleźć pracę na stałę, tylko trzeba się dogadać z pracodawcą, żeby zasponsorował wizę na dłużej. Nie wiem czy drwal, czy nie, w sumie może być ciekawa robota. Jestem po studiach magisterskich z mechaniki i budowy maszyn, już pracowałem rok w stanach i w anglii, ale bronie się jak mogę przed zostaniem w polsce.

@sly6 - właśnie rozważam czy jeszcze w tym roku, czy już na następny. Orientujesz się czy do ambasady pisać po polsku, czy po angielsku? a i jeszcze jedno, wiesz może (bo tego nie mogłem znaleźć), czy jak wyślę jakoś teraz, a okaże się, że już nie ma miejsc, to co wtedy z moim podaniem?

co do polisy na rok w ptu, to dziś się dowiedziałem, że kosztuje 297pln na taki wyjazd

Napisano

pisac mozna w j.polskim ...

Co do miejsc to narazie nie ma nic na stronie ile zostalo teraz wolnych miejsc.

A co do zostania dluzej to owszem jak sie znajdzie pracodawce a ten pracodawca sie zna na przepisach to takie cos wyjdzie.

Od tego sa strony rzadowe gdzie jest to wyjasnione od czego zaczac i jak Wam pracodawca wpisze min zarobkow to moze byc nie zaciekawie z takim pozwoleniem.

Napisano

nie jest taka sama ilosc.. 1 sierpnia 2009 roku bylo 600 miejsc a teraz jest juz 750 ale to jest na 3 programy..

ale widac po tym ze to co bylo w 2 lata temu a teraz to ubywa miejsc szybko ;) kiedys i w grudniu bylo duzoo miejsc a teraz .

na 21 maja jest juz 134 miejsc na prace wakacyjna a kiedys 200 bylo pod koniec roku ;)

Napisano

no właśnie widziałem, że aktualizowali dzisiaj, może to po moim mailu z zapytaniem ;). A ten przy tym programie" praca wakacyjna", to są jakieś ograniczenia co do pracy, czy można pracować gdziekolwiek?

Napisano

sa ograniczenia takie ze jak chcesz pracowac np z dziecmi to musisz miec zrobione badania medyczne u lekarza co Ci wskaze Ambasada i na swoj koszt :)

a tak to nie ma zadnych ograniczen-mozesz prace zmienic czesto jak chcesz :)

sa takie dla obywateli tylko ale tych jest malo,,to samo masz w USA.

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam,Tak jak wielu nie dostalem wizy do usa to probuje do kanady.Jakie sa tam potzebne papiery itd.(to pewnie jeszcze znajde na forum)

Chodzi mi dokladnie o prace drwala w kanadzie.Slyszalem ze jest dobrze platna i jest zapotrzebowanie.Moze ktos sie orientuje gdzie sie sklada papiery jak z wiza i gdzie?Chcialbym zaczac tam prace.

Cześć. I jak z tą pracą w Kanadzie? Mam 31 lat i uprawnienia pilarza. Szukam również jakiegoś kontaktu. Może być Skandynawia albo właśnie Kanada.

Jakbyś coś miał to daj znać.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...