krowa12 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 glowy do gory, moja babcia w wieku 60lat pojechala pracowac do Australii...60lat to nie jest tak zle! wielu z was przekresla ludzi w takim wieku, ale dlaczego? Moja mama ma teraz 61lat i ma wiecej enegrii i checi zycia niz wielu z was wszystko zalezy od tego jakie macie plany i mozliwosci finansowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigum Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jesteśmy małżeństwem, mamy po 60 lat, mamy słabą znajomość języka angielskiego. Wylosowaliśmy wizę. Zastanawiamy się, czy mamy perspektywy znalezienia pracy w USA i odnalezienia się tam. Jeżeli przez 60 lat nie odnaleźliście się tu, to chyba jednak prędzej odnajdziecie się tam. A perspektywy pracy... hmm.. podejrzewam, że szanse znalezienia pracy macie takie same jak tu, czyli uogólniając mizerne. Oczywiście tam z innych powodów niż tu. ps. Ja bym jechał. Po szarym biednym PRL-u, dzikim kapitalizmie i UE co gorszego może was spotkać? Jechać choćby na przekór malkontentom. Ale tak, żeby wrócić było do czego, ale to wiecie beze mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 coś mi mówi, że autor topiku po prostu Was sprowokował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zdajesz sobie z tego sprawę co piszesz ? Inżynier rozmawiający na migi. Tak się składa że to mój zawód i z całym szacunkiem to nie wiem jak to sobie wyobrażasz ? Mało tego, przez lata mojej pracy w Polsce, ludzie którzy po angielsku mówili przeciętnie a byli niezłymi inżynierami, przed drugą stronę (US) byli odbierani jako kiepscy inżynierzy - tylko i wyłącznie z powodu trudności z komunikacją... Kwestia szczescia. Bazujac na moich doswiadczeniac to uwazam iz jesli kogos angielski pozwala na komunikacje sie to bedzie mial szanse. Ja taka szanse dostalem w USA bo mowilem troche po angieslku, ale znalem systemy Linuxowe i sieci. Tak samo jest w UK. Wiekszosc z nas inzynierow nie mowi bardzo plynnie po angielsku a zajmujemy dobre stanowiska i zarzadzamy tysiacami serverow. Moj ojciec wyjechal do USA w wieku 43lat, ale mowil komunikatywnie po angieslku (tak w miare). Po roku poszedl do szkoly i teraz jest inzynierem AC z licencja NYC. Ma sie dobrze. Ale to bylo przed rokiem 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Gucio a teraz spytaj sie tych osob co umieja,czy beda sie uczyc jezyka i czy wogole bo ze Twoj Ojciec poszedl,Ty masz w malym paluszku pewne sprawy to jedno ale czy kazdy taki jest i bedzie? to samo kto zna duzoo osob starszych ,jak wiadomo sa rozni wiec jedni sobie poradza nawet majac i 70 lat a inni nie I teraz nie znajac za dobrze danych osob mozna tak sobie pisac jak teraz jest a i tak dane osoby musza same podjac decyzje ,na ile sie znaja -czy maja sily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin23 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja mysle ze to panstwo to wogole nie przejda rozmowy w ambasadzie no badzmy szczerzy loteria to jest po to ze by placic im podatki a oni w wieku 60 lat to jakie podatki beda placic. Takie jest moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aplikant Napisano 31 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dziękujemy Państwu za wszystkie odpowiedzi. Było momentami wesoło. Szkoda, że nie możemy przekazać wylosowane numer, ponieważ zostajemy w kraju. W losowaniu braliśmy udział od 30 lat i teraz wylosowaliśmy ten jeden raz. Czekamy aż zniosą wizy, wtedy pojedziemy do Ameryki i spełnimy swoje marzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ale jak zniosą wizy, to tylko te turystyczne, a nie wszystkie Ale wydaje mi się, że Wasze marzenia mogą być związane właśnie z turystyką, więc nie będzie Wam to przeszkadzało... Przepraszam, jeśli źle założyłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Aplikant spelnicie marzenia aby zobaczyc USA,zwiedzic od 30 lat?to kiedy zaczeliscie?chyba Tobie sie daty pomylily z loteria wizowa bo Ona moze i ma pare lat ale nie 30 jest od 1990 roku,,wiec kolo 30 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik1992 Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 wg mnie powinny być wieksze wymagania aby brać udział w loterii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.