Skocz do zawartości

Pytanie O Wizę - Są Szanse? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

W przyszłym tygodniu idę na rozmowę z konsulem w celu otrzymania wizy oczywiście...wiem że to czy wyjdzie od konsula z wizą czy też nie to w jakiś 60-70% pierwsze wrażenie i zachowanie, a 30-40% to już "widzi mi się" Pana konsula ;)

...co nie zmienia faktu że można jakoś te swoje szanse zwiększyć, albo pogrzebać...

Chciałbym Wam przedstawić moją sytuację i uzyskać opinię. Wiem że nie ma tu konsula, ale co dwie, trzy czy dziesięć głów to nie jedna :) może jest coś o czym nie powinienem mówić itd. Sytuacja ma się następująco (i tak mam zamiar powiedzieć na rozmowie)

Moja dziewczyna uczy się na Uniwersytecie w USA. 5 lipca przylatuje do Nowego Jorku do pracy a wraca do Polski na początku sierpnia...no i chcielibyśmy bardzo żebym do niej przyjechał na 2 tygodnie do NY, zobaczyć wschodnie wybrzeże, Waszyngton i do domu :)

Mieszkałbym u niej, bo będzie wynajmowała mieszkanie (niestety jeszcze go nie ma, więc nie wiem czy nie lepiej powiedzieć że będę mieszkał w hotelu, dla świętego spokoju).

Jeśli chodzi o mnie to: 24lata, wykształcenie średnie po ogólniaku i matura, praca stała na czas nieokreślony 1/2etatu.

Jak myślicie, mogę na luzie powiedzieć calutką prawdę, czyli to co wyżej, czy jest tam coś "niewygodnego"? ;)

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Napisano

Nie rozumiem, tego że Twoja dziewczyna uczy sie na uniwersytecie w USA, a przylatuje do NYC do pracy...

Mówisz, że nie ma jeszcze mieszkania... A co wpisałeś we wniosku o wizę? Że gdzie się zatrzymasz?

A czy masz szanse... Gdyby ktoś znał odpowiedź na pytanie, co gwarantuje 100% otrzymanie wizy, to byłby chyba najbogatszym człowiekiem na ziemi, bo to pytanie pada przynajmniej raz dziennie na różnego rodzaju forach imigracyjnych :D

Napisano

Nie rozumiem, tego że Twoja dziewczyna uczy sie na uniwersytecie w USA, a przylatuje do NYC do pracy...

Mówisz, że nie ma jeszcze mieszkania... A co wpisałeś we wniosku o wizę? Że gdzie się zatrzymasz?

A czy masz szanse... Gdyby ktoś znał odpowiedź na pytanie, co gwarantuje 100% otrzymanie wizy, to byłby chyba najbogatszym człowiekiem na ziemi, bo to pytanie pada przynajmniej raz dziennie na różnego rodzaju forach imigracyjnych :D

Uczy się w szkole letniej, trwającej 6tygodni. Potem jedzie do NY na ok. półtora miesiąca i w międzyczasie będzie tam pracować. Wniosku jeszcze nie złożyłem.

Wiem, że nikt mi nie powie co gwarantuje wizę i wcale tego nie oczekuje, napisałem to w pierwszym poście :) Po prostu liczyłem na jakieś rady bo może po prostu w moim przypadku jest coś o czym lepiej nie mówić dopóki konsul nie zapyta :)

A skąd ta pewność?

Pewności nie mam. Jak jakiś jest to może niech się wypowie :D

Napisano

To jaką Twoja dziewczyna ma wizę?

Dlaczego pytam... Bo jeśli nie jest to wiza, na której można pracować, a Ty powiesz, że ona jedzie tam do pracy i Ty ją chcesz tam odwiedzić, to możesz sobie zaszkodzić.

Napisano

sonek to moze przeczytaj co pisala Joanna pare razy bo widze ze nie rozumiales za dobrze..a to jest wazne

na jakiej jest wizie i bedzie Twoja dziewczyna,czy ma pozwolenie na prace bo jesli nie ma to Ty lecac do niej mozesz tak samo zrobic a wtedy zegaj wizo ..

Bo nie ma pewnosci ze nie zrobisz tak samo..rozumiesz teraz ?

Napisano

ok, ok, w takim razie faktycznie nie zrozumiałem. Moja dziewczyna jest w Stanach w 100% legalnie i w 100% legalnie będzie pracować (nawet nie prywatnie, a w państwówce)

A konsul może mnie męczyć o jej pobyt? Bo nie za bardzo wiem co mógłbym przedstawić mu jako dowód że w rzeczywistości jest tak jak mówię.

Napisano

Jak bedzie chcial Konsul to sam sprawdzi jak jest z wiza jej ale radze sie dziewczyny zapytac na jakiej jest wizie i czy faktycznie ma to pozwolenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...