kazusik6 Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 witam pilnie poszukuję uczelni, na której można studiować w j. polskim , oczywiście na terenie USA. Może ktoś zna lub słyszał o takiej uczelni? Jestem również zainteresowana studiami na zasadzie e-learning . Będę bardzo wdzięczna za informacje:)
katlia Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 Mieszkam tu dlugo, znam sie cos niecos o systemie wyzszego wyksztalcenia w USA, ale nigdy nie slyszalam o uczelni amerykanskiej gdzie mozna studiowac w jezyku polskim. Co do e-learning, to wiele uniwersytetow ma programy online. Kwestia wyszukania w google, zaczynajac od stanu gdzie chcesz studiowac.
buterfly26 Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 http://www.nlpwusa.com/ Nie sa to jednak studia sensu stricto, ale to jedyna edukacja w jezyku polskim, o ktorej slyszalam. Nie mozna tez uczyc sie tam na wizie studenckiej F-1 (nie sa uprawnieni do wystawienia I-20). Stan, w ktorym miesci sie uniwersytet w przypadku studiow on-line nie ma zadnego znaczenia. Mozesz rowniez przebywac w kazdym miejscu na swiecie w trakcie takich studiow.
katlia Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 Czesto jest znaczenie jezeli chodzi o transfer kredytow na inna uczelnie.
kazusik6 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedzi:) to NLP nawet fajne. Zapomniałam dodać, ze jestem zainteresowana kierunkiem :administracja.
kasiam105@interia.pl Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Witam, zobacz Europejską Wyższą Szkołę Prawa i Administracji. Uczelnia ma w ofercie : studia niestacjonarne z wykorzystaniem techniki kształcenia na odległość oraz studia w formie e-learning. Siedziba uczelni znajduje się w Warszawie. Uczelnia posiada wykwalifikowaną kadrę naukową. Zajęcia prowadzone są w sposób interesujący. Tematyka poruszana przez wykładowców jest przedstawiana w sposób wyczerpujący i przystępny. Istnieje również możliwość zadawania wykładowcom pytań dotyczących danego przedmiotu i omawianego materiału. Istotne jest również, że Panie z dziekanatu są bardzo pomocne i miłe. Dzięki czemu „współpraca” z dziekanatem jest przyjemna.
kazusik6 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 hej kasiam zapoznałam się z ofertą uczelni - w kwestii warunków to mi odpowiada. jednak w tym roku prowadzony jest nabór na kierunek:prawo.:/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.