Joanna90 Napisano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2012 Mam do Panstwa kilka pytan dotyczacych mojej sytuacji... W te wakacje chcę odwiedzic moją chrzestna w USA, dostalam od niej zaproszenie. We wniosku DS-160 trzeba wpisac czy ma sie w USA rodzinę , ja nie mam bo ona nie jest moja rodzina czyli mam wpisac ze nie. Ale z drugiej strony to nie wyglada na klamstwo ze chrzestna ale nie rodzina ? I jeszcze jedno... w paszporcie mam zdjecie w okularach, do podania mam bez okularow... czy lepiej zrobic w okularach do podania tez? Na codzien chodze w okularach i w soczewkach ... Przepraszam , ze tak pisze co mi sie przypomni.... jesli nie mam stalej pracy a raczej dorywcza (konsultantka firmy kosmetycznej) to co mam wpisac w miejscu praca lub zarobki ?
sly6 Napisano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2012 od kiedy to chrzestna ma byc z rodziny Nie ma znaczenia,jak nie masz kogos z rodziny to niczego na sile nie mozesz pisac ,,i nie pisz jak kto jest nie prawda Masz miec zdjecie aktualne oraz na wymiary co do pracy to masz umowe na to czy tez jest to praca na tzw czarno
Joanna90 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 W sumie tak... mam umowe ale jest to umowa ..hmmm...nawet nie zlecenie tylko pisze poprostu "UMOWA" pisze w niej ze zarobki zalezne są od tego ile sprzedam, a w umowie tego nie ma wiec co moge wpisac w miejscu na zarobki ?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 a ile zarabiasz?sa tacy ze ladny maja zarobek z tego ..np 400 zl czy tez 1000 zl na miesiac moze z tego byc.
Joanna90 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Zarabiam roznie od 100 do 500 , za wyjazd placa mi rodzice sponsoruja mi . Wiec jak mam wpisac... ?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 napisz srednia z tego i tyle a na rozmowie powiesz kto Ci sponsoruje wyjazd..
Joanna90 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 A we wniosku sie nie pisze kto sponsoruje wyjazd ?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 wpisuje sie ale wtedy nalezy podac tej osoby dane ..sama zobaczysz
Joanna90 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 A jakie dane sa potrzebne? Prygotowac jakies potrzebne dokumenty rodzicow z pracy ?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 podstawowe dane ..teraz wszystko odbywa sie na zasadzie pytanie i odpowiedz a nie pokazywaniu dokumentacji ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.