onaaa Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 ale jak powiem, ze lece do chlopaka nie pomysla sobie, ze chce tam zostac?
sly6 Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 a jak powiesz do znajomego to bedzie lepsze,lepiej>?bedzie tak samo a dlaczego bo mozesz zle wypasc na rozmowie tej 1,inna tez sprawa bierzesz ze soba jakies dokumenty,dyplomy swiadczace ze bedziesz juz na stale w USA,legalizowac pobyt,...
onaaa Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 nie nie, nic nie biore takiego, nie mam najmniejszego zamiaru tam zostac;) moj chlopak jest tam na wizie studenckiej i chce z nim tam wakacje spedzic.
onaaa Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 dziekuje za pomoc, w takim razie pewnie masz racje zeby nie 'zatajac faktow' ;p a jeszcze pytanie co do urzednikow, ich podejscia w Waszyngtonie? ma ktos jakies doswiadczenia?
Nina7 Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Moja koleżanka leciała dwa lata temu do Waszyngtonu i nie było żadnych problemów, zupełnie standardowa procedura, do kogo leci i na ile, życzyli miłego pobytu i tyle:) Powodzenia!
pagier Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, podłączam się do tematu, bo nie bardzo wiedziałem gdzie się spytać. Chodzi o to, że wyjeżdżam do pracy do Kanady i chciałbym mieć wizę turystyczną do usa, bo dużo lotów do Toronto jest prze Nowy Jork, a z resztą chciałbym odwiedzić znajomych w usa kiedy będę już w Kanadzie. W usa byłem już 4 razy na wizach J1. Nie jestem w tej chwili zatrudniony nigdzie, w Kanadzie będę dopiero szukał pracy stąd moje pytanie: czy w takiej sytuacji starać się o wizę z Polski, czy raczej jak już będę miał pracę w Kandzie? Myślę, że problemem może być, że w Polsce ani nie mam pracy, ani się już nie uczę. Jak myślicie?
sly6 Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 a w Kanadzie szybko bedziesz miec prace?a jak z sama rozmowa bedzie w Kanadzie ,..To nie tak ze w Kanadzie bedzie wiza a w Polsce jej nie dostaniesz bo w Kanadzie bedziesz miec prace a w Polsce nie masz..Mozesz tutaj dostac wize a juz w Kanadzie nie sa przypadki ze ludzie ze stalym pobytem nie dostaja wizy do USA i to wlasnie turystycznych.
pagier Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Witam, podłączam się do tematu, bo nie bardzo wiedziałem gdzie się spytać. Chodzi o to, że wyjeżdżam do pracy do Kanady i chciałbym mieć wizę turystyczną do usa, bo dużo lotów do Toronto jest prze Nowy Jork, a z resztą chciałbym odwiedzić znajomych w usa kiedy będę już w Kanadzie. W usa byłem już 4 razy na wizach J1. Nie jestem w tej chwili zatrudniony nigdzie, w Kanadzie będę dopiero szukał pracy stąd moje pytanie: czy w takiej sytuacji starać się o wizę z Polski, czy raczej jak już będę miał pracę w Kandzie? Myślę, że problemem może być, że w Polsce ani nie mam pracy, ani się już nie uczę. Jak myślicie? czyli tak czy siak to loteria tak?
sly6 Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Zadna loteria tak loteria na kogo sie trafi i z kim bedziesz miec rozmowe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.