Skocz do zawartości

Wjazd Do Usa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a jak powiesz do znajomego to bedzie lepsze,lepiej>?bedzie tak samo a dlaczego

bo mozesz zle wypasc na rozmowie tej 1,inna tez sprawa bierzesz ze soba jakies dokumenty,dyplomy swiadczace ze bedziesz juz na stale w USA,legalizowac pobyt,...

Napisano

nie nie, nic nie biore takiego, nie mam najmniejszego zamiaru tam zostac;) moj chlopak jest tam na wizie studenckiej i chce z nim tam wakacje spedzic.

Napisano

dziekuje za pomoc, w takim razie pewnie masz racje zeby nie 'zatajac faktow' ;p

a jeszcze pytanie co do urzednikow, ich podejscia w Waszyngtonie? ma ktos jakies doswiadczenia?;)

Napisano

Moja koleżanka leciała dwa lata temu do Waszyngtonu i nie było żadnych problemów, zupełnie standardowa procedura, do kogo leci i na ile, życzyli miłego pobytu i tyle:)

Powodzenia!

Napisano

Witam, podłączam się do tematu, bo nie bardzo wiedziałem gdzie się spytać. Chodzi o to, że wyjeżdżam do pracy do Kanady i chciałbym mieć wizę turystyczną do usa, bo dużo lotów do Toronto jest prze Nowy Jork, a z resztą chciałbym odwiedzić znajomych w usa kiedy będę już w Kanadzie. W usa byłem już 4 razy na wizach J1. Nie jestem w tej chwili zatrudniony nigdzie, w Kanadzie będę dopiero szukał pracy stąd moje pytanie: czy w takiej sytuacji starać się o wizę z Polski, czy raczej jak już będę miał pracę w Kandzie? Myślę, że problemem może być, że w Polsce ani nie mam pracy, ani się już nie uczę. Jak myślicie?

Napisano

a w Kanadzie szybko bedziesz miec prace?a jak z sama rozmowa bedzie w Kanadzie ,..To nie tak ze w Kanadzie bedzie wiza a w Polsce jej nie dostaniesz bo w Kanadzie bedziesz miec prace a w Polsce nie masz..Mozesz tutaj dostac wize a juz w Kanadzie nie

sa przypadki ze ludzie ze stalym pobytem nie dostaja wizy do USA i to wlasnie turystycznych.

Napisano

Witam, podłączam się do tematu, bo nie bardzo wiedziałem gdzie się spytać. Chodzi o to, że wyjeżdżam do pracy do Kanady i chciałbym mieć wizę turystyczną do usa, bo dużo lotów do Toronto jest prze Nowy Jork, a z resztą chciałbym odwiedzić znajomych w usa kiedy będę już w Kanadzie. W usa byłem już 4 razy na wizach J1. Nie jestem w tej chwili zatrudniony nigdzie, w Kanadzie będę dopiero szukał pracy stąd moje pytanie: czy w takiej sytuacji starać się o wizę z Polski, czy raczej jak już będę miał pracę w Kandzie? Myślę, że problemem może być, że w Polsce ani nie mam pracy, ani się już nie uczę. Jak myślicie?

czyli tak czy siak to loteria tak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...