witaminka Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Witam!!! Posiadam od 2009 wizę turystyczną byłam w 2010 roku byłam na niej pół roku w USA wróciłam do Polski w terminie. Wziełam udział w ostatnim losowaniu GC oczywiście nie wylosowałam w maju. Miesiąc temu dowiedziałam się o programie Au Pair i zapisałam się do agencji. Moje pytanie brzmi tak czy mam szansę otrzymać wize J1 skoro starałam się o GC . Słyszałam że z tego powodu może być problem. Bo dłuższym zastanowieniu uznałam że wole spedzić życie w Polsce a Au Pair traktuje jako roczna przygodę i możliwość podszkolenia się. Proszę o podpowiedz i pomoc.Pozdrawiam
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Oczywiscie ze masz szanse ,to ze wzielas udzial nie przekresla wcale Twoich szans na wize nie imgracyjna.. Pamietaj o tym aby pokazac na rozmowie ze wrocisz z au pair ..
witaminka Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Dziekuje Ci za odp to wspaniale a czy mozesz mi pod powiedziec co w oczach konsula jest dobrym argumentem ze wroce z au pair? oraz czy orientujesz sie jakby co czy nie wlepią 2 lat przymusowego siedzenia w PL po au pair w wizie j1?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 witaminka widze ze nie czytalas strony Ambasady USA oraz tez forum bo tego juz 2 lat nie ma ,,dawno juz to zniesli na takich wizach a jak ktos mial to nie jest to wazne. argument masz taki ze masz plany w Polsce,ze lecisz aby na 1 rok czasu -np nauczyc sie jezyka,poznac...
Pewex Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Witaminka a co sie tak martwisz o ten 2 letni nakaz skoro chcesz tylko miec roczna przygode. Co robilas pol roku w USA - zwiedzalas ,a moze stryjenka z usa dostala po roku platnego I sobie zwiedzalyscie NY. Sorry za moj ton ale napewno konsul cie o to zapyta jak bedziesz sie starac o j1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.