witaminka Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Witam!!! Posiadam od 2009 wizę turystyczną byłam w 2010 roku byłam na niej pół roku w USA wróciłam do Polski w terminie. Wziełam udział w ostatnim losowaniu GC oczywiście nie wylosowałam w maju. Miesiąc temu dowiedziałam się o programie Au Pair i zapisałam się do agencji. Moje pytanie brzmi tak czy mam szansę otrzymać wize J1 skoro starałam się o GC . Słyszałam że z tego powodu może być problem. Bo dłuższym zastanowieniu uznałam że wole spedzić życie w Polsce a Au Pair traktuje jako roczna przygodę i możliwość podszkolenia się. Proszę o podpowiedz i pomoc.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Oczywiscie ze masz szanse ,to ze wzielas udzial nie przekresla wcale Twoich szans na wize nie imgracyjna.. Pamietaj o tym aby pokazac na rozmowie ze wrocisz z au pair .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witaminka Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Dziekuje Ci za odp to wspaniale a czy mozesz mi pod powiedziec co w oczach konsula jest dobrym argumentem ze wroce z au pair? oraz czy orientujesz sie jakby co czy nie wlepią 2 lat przymusowego siedzenia w PL po au pair w wizie j1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 witaminka widze ze nie czytalas strony Ambasady USA oraz tez forum bo tego juz 2 lat nie ma ,,dawno juz to zniesli na takich wizach a jak ktos mial to nie jest to wazne. argument masz taki ze masz plany w Polsce,ze lecisz aby na 1 rok czasu -np nauczyc sie jezyka,poznac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
witaminka Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 dziekuje ślicznie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewex Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Witaminka a co sie tak martwisz o ten 2 letni nakaz skoro chcesz tylko miec roczna przygode. Co robilas pol roku w USA - zwiedzalas ,a moze stryjenka z usa dostala po roku platnego I sobie zwiedzalyscie NY. Sorry za moj ton ale napewno konsul cie o to zapyta jak bedziesz sie starac o j1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.