Skocz do zawartości

Dość Daleka Rodzina, A Ubieganie Się O Wizę.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co wyczytałem na ten IEC jest jeszcze 137 miejsc, z resztą na tej stronie tak piszę.

Jest tam również napisane o rozwoju zawodowym i o stazu/praktyce. Jak to jest? Dostajesz za to pieniądze? W sumie opisy się prawię niczym nie różnią.

Aha, czyli możliwość uzyskania pozwolenia na pobyt stały i pracę przy tej pracy wakacyjnej jest możliwy?

Napisano

Lokaty moze byc mozliwy staly pobyt jesli przeczytasz strone CIC oraz program PNP w danej Prowincji,zobacz w dziale Kanada o Manitobie co tam pisze ;)

ale te dane masz z kilku dni ,wez takie cos pod uwage co do miejsc .

widze ze nie zbyt dokladnie czytasz strone Ambasady,,aby dostac sie na staz,praktyke nalezy miec umowe o pracy

przy pracy wakacyjnej tego nie musisz miec,,widzisz teraz pewna a znaczac roznice ?

jak pracujesz to dostajesz pieniadze ;)

Napisano

Powiem szczerze że jest to dla mnie trochę chaotyczne ;P

Hmm...a jak jest z kontrolą? Sprawdzają Cię czy pracujesz? Gdzie mieszkasz? Co robisz?

I czy jest jakaś możliwość odmowy i z ich strony nawet jeśli spełniam wszystkie warunki regulaminu?

Czyli przyjeżdżam i pracy szukam od razu na własną rękę? Tak samo jak nocleg itd.?

Kurczę otworzyłeś mi oczy, myślałem że już w ogóle nie mam opcji pracy w Kanadzie. Dzięki! ;D

Napisano

Przepraszam że post za postem ale nie wiem gdzie tu jest opcja edytuj???

Ważne pytanie, nie wiesz do kiedy można składać podania o ta pracę wakacyjną?? Właśnie dzisiaj się dowiedziałem że mam opcję wyjazdu do Niemiec do fabryki Mercedesa, 1700E/miesiąc płacą. Więc akurat bym miał funduszę na wyjazd do Kanady.

Napisano

Mozesz aplikowac az do skonczenia sie miejsc

potem musisz czekac na kolejny rok a wiec w 2013 .I nowe miejsca w tym programie

lokaty reszte pytan zadawaj tutaj w sprawie IEC i takiego wyjazdu

http://forum.usa.info.pl/topic/14186-program-wspierania-mobilnosci-mlodych-obywateli/

co do Twoich pytan to ..musisz spelnic wymagania tego programu jak kto spelnisz a beda miejsca to dostaniesz pozwolenie ..

Pamietaj aby nie sciemniac bo mozesz byc osoba bezrobotna,nie majaca oferty pracy z Kanady i dostaniesz takie pozwolenie ..

To nie zwykla wiza pracownicza ze musisz w danym miejscu pracowac,,przy IEC mozesz miejsca zamieszkania oraz pracodawcow zmieniac pod czas pobytu bez powiadamiania urzedu czy kogokolwiek,co innego wiza pracownicza-tutaj sa inne zasady jej.

Szukasz pracy na wlasna reke,tak samo gdzie bedziesz mieszkac ..

wyrobic musisz zaraz po przylocie numer SIN .to sie latwo zalatwia ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...