tomala31 Napisano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2012 Witam, Mam 17 lat i za tydzień lecę do Bostonu na kurs językowy. Przesiadkę w pierwszą stronę mam bodajże we Frankfurcie (lecę z Lufthansą). Możecie mi powiedziec jak wygląda przylot do USA? Co muszę najpierw zrobić - odebrać bagaż czy iść od razu do kontroli celnej? Jak wygląda rozmowa z celnikiem zważywszy na fakt, ze jestem osobą niepełnoletnią? Jakie formularze muszę wypełnić w samolocie, a potem na lotnisku z góry dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2012 ktos Cie chyba odbiera z lotniska w Bostonie? najpierw masz rozmowe z urzednikiem imigracyjnym a potem moze i z celnikiem co do samej rozmowy to po co przyleciales,co bedziesz robic,jaka szkola co do drukow to je wypelniasz jak juz lecisz z Niemiec do USA,,jest to I-94 oraz druk celny http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/information-for-passengers-usa
tomala31 Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Odbierają mnie. Długo średnio trwa taka rozmowa? Jeżeli w drodze powrotnej kupię np. ipada to jak to wygląda z cłem w usa i polsce?
sly6 Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 w USA nic nie placisz cla a w Polsce ma byc widac ze go uzywasz i masz dla siebie a nie na sprzedaz a rozmowa -zalezy od ilosci urzednikow, osob ..
Bercik1992 Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Ja mając 16 lat i będąć 4 lata temu w US moji rodzice poprosili obsługę lotu aby mną się "zaopiekowali" na lotnisku JFK po przylocie stewardessa odprowadziła mnie do odprawy celnej...jakoś nic mnie się nie pytali o szczegóły mojego przylotu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.