tomala31 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witam, Mam 17 lat i za tydzień lecę do Bostonu na kurs językowy. Przesiadkę w pierwszą stronę mam bodajże we Frankfurcie (lecę z Lufthansą). Możecie mi powiedziec jak wygląda przylot do USA? Co muszę najpierw zrobić - odebrać bagaż czy iść od razu do kontroli celnej? Jak wygląda rozmowa z celnikiem zważywszy na fakt, ze jestem osobą niepełnoletnią? Jakie formularze muszę wypełnić w samolocie, a potem na lotnisku z góry dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 ktos Cie chyba odbiera z lotniska w Bostonie? najpierw masz rozmowe z urzednikiem imigracyjnym a potem moze i z celnikiem co do samej rozmowy to po co przyleciales,co bedziesz robic,jaka szkola co do drukow to je wypelniasz jak juz lecisz z Niemiec do USA,,jest to I-94 oraz druk celny http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/information-for-passengers-usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomala31 Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 Odbierają mnie. Długo średnio trwa taka rozmowa? Jeżeli w drodze powrotnej kupię np. ipada to jak to wygląda z cłem w usa i polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 w USA nic nie placisz cla a w Polsce ma byc widac ze go uzywasz i masz dla siebie a nie na sprzedaz a rozmowa -zalezy od ilosci urzednikow, osob .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik1992 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Ja mając 16 lat i będąć 4 lata temu w US moji rodzice poprosili obsługę lotu aby mną się "zaopiekowali" na lotnisku JFK po przylocie stewardessa odprowadziła mnie do odprawy celnej...jakoś nic mnie się nie pytali o szczegóły mojego przylotu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.