patia_86 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witam mam pytanie związane z wizą turystyczną. Na dniach będę stawać do rozmowy z konsulem i jestem pełna obaw. Chcę lecieć tylko na 3 tygodnie do kuzynki, byłam już u nich 7 lat temu (dostałam wizę, choć wówczas byłam po maturze, jeszcze przed studiami!) poleciałam i wróciłam na czas, a nawet przed czasem (awaryjnie trzymam karty pokładowe z tamtego okresu). Obecnie jestem po studiach, dwa lata pracuję ale od sierpnia rozpoczynam życie w innym kraju. Wylatuję do Norwegii gdzie przez rok jako au pair będę uczyć się języka, potem podejmę pracę w zawodzie (związaną też z dziećmi). Boję się, że moja obecna decyzja zmiany pracy i zmiany kraju wpłynie na negatywną decyzję konsula. W zaproszeniu od rodziny amerykańskiej jest zaznaczone, że od sierpnia będę już mieszkać w Norwegii. Mam też bilet lotniczy na potwierdzenie i maile od moich pracodawców przyszłych, myślicie, że konsul zrobi problem?? W końcu nie będę w chwili wylotu społecznie związana z krajem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Zaproszenie od rodziny amerykanskiej/.tzn ze tam bedziesz sie zajmowac dziecmi w Norwegii takiej rodziny? Wazne sa takie sprawy jak ,przywiazanie z krajem ale tym co teraz jestes a wiec z Polska,ze pracujesz i nadal pracujesz i tego sie trzymaj a nie ze cos bedzie za jakis czas,,ze lecisz do Norwegii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.