fmf9319 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 chciałem spytać jak to jest z tymi uszkodzeniami na wizie?? jedni mówią, że wystarczy rysa, aby nie zostać wpuszczonym na teren USA... Inni mówią, że wiza jest ważna dopóki da się ją zeskanować... I że ludzie na zalanych wizach latali do Stanów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyśka Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Przerabiałam to na własnej skórze i wniosek z tej historii płynie tylko jeden: jeżeli masz wizę to dbaj o nią. Jeżeli zdjęcie jest nieczytelne, mucha "narobiła" na nazwisko, albo numer jest zalany - zapomnij. Trzeba iść po nową. Mnie akurat pytali, co się stało z poprzednią i wyrazili nadzieję, że nową będę bardziej szanować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmf9319 Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 dane mam ok. na zdjeciu tylko malutka plamke w okolicy szyi... wydaje mi się, że została zrobiona przez ciekawską rodzinkę ogladającą wizę (pocisk w postaci śliny)... wylatuję we wtorek i mam nadzieję, że mnie wpuszczą. a jeśli mogę wiedzieć to co stało się z twoją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
c4r0 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Ja wpadłem z paszportem do rzeki... Wiza ma plamę, to kolorowe tło się trochę rozmazało. W ambasadzie mówili mi, że to raczej unieważnia wizę i żebym dla pewności wyrobił nową. Za to na immigration na lotnisku jak wlatywałem do USA (na innej wizie) to spytałem o to i powiedzieli mi, że jeśli dane są czytelne to nie powinno być żadnego problemu, że jakby co to mogą przecież potwierdzić ważność wizy w swoim systemie i że nie powinienem się przejmować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmf9319 Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 dzieki bardzo właśnie troche doczytałem i znalazłem kilka osób lecących z wypranymi wizami. nie było większego problemu. Z drugiej strony jak ja bym miał dostać za wize 500 zł to tez bym z pewnoscia za kazda ryse kazal ubiegac sie o nowy. koszt wyjazdu nie jest maly i mam nadzije, ze mnie wpuszcza;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 daj znac na forum jak bylo na granicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmf9319 Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 spoko ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyśka Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 a jeśli mogę wiedzieć to co stało się z twoją? Zdjęcie miało niewielki zaciek biegnący od góry do boku. Wolałam nie ryzykować, tym bardziej, że z ambasady dostałam odpowiedź, w której sugerowano, że oficer imigracyjny na lotnisku nie będzie mnie witał chlebem i solą. Szkoda mi było stracić ponad 2000zł za bilet i wrócić do domu, więc przeszłam się po nową wizę. Poprzednia traciła ważność w 2017 roku a ja w styczniu dostałam kolejną na 10 lat, więc tylko na tym zyskałam. Koniecznie daj znać jak Ci poszło. Jestem ciekawa czy przypadkiem nie przeinwestowałam:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.