linkilink Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Witam wszystkich na forum . Od 10.2002 do 07.2003 przebywałem w USA wizę turystyczną dostałem na 3 miesiące( wjazd na granicy na 6 miesięcy) ,krótko mówiąc przesiedziałem wizę kilka miesięcy nielegalnie prośba o pomoc w poprawnym zaznaczeniu odpowiedzi 40 f i 40 h
sly6 Napisano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 zeby Ci pomoc to ta wize 6 miesieczna przesiedziales co dostales na granicy ..oraz o ile tych miesiecy przesiedziales.
linkilink Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 Witam. 10.2002 dostałem wizę turystyczną na 3 mies. 10.2002 wylot do stanów- na granicy dostałem 6 mies. pobytu 07.2003 powrót do kraju też nie wiem jak to policzyć w sumie od momentu dostania wizy i przekroczenia granicy w stanach byłem 9 mies. jeżeli wezmiemy pod uwagę wizę którą dostałem w ambasadzie to wiza była na 3mies czyli przesiedziałem 6mies. jezeli wezmiemy pod uwagę to co dostałem na granicy czyli 6 mies i policzymy od tej daty to przesiedziałem 3 mies.
sly6 Napisano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 a wiec mylisz 2 sprawy dosc wazne.. Po 1 nie liczysz tego co masz w paszporcie a to co dostales na granicy ten czas sie bierze pod uwage jak i ten wrazie do zakazu wjazdu I teraz mozesz wizy turystycznej nie dostac za jedno piszesz,a byles dluzej ale przy wizie na pobyt staly bierze sie pod uwage takie cos jak zakaz wjazdu,jak byles 3 miesiace to sie wyrobiles w tym czasie do ktorego nie ma sie zakazu wjazdu.. ale pracowales moze nielegalnie-miales moze numer SSN-masz
linkilink Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 nie pracowałem , social security number też nie miałem prawa jazdy amerykańskiego tym bardziej ok czyli się wyrobiłem bo to co dostałem na granicy przesiedziałem tylko 3 mies. dalej nie wiem co w tym przypadku skreślić w punktach 40 f i 40 h
tinililka Napisano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 hej, skoro byles 3 miesiace dluzej to nie masz zakazu wlotu. Ja mialam podobna sytuacje i mam zaznaczone oba pola "NO". Poczekaj moze ktos bardziej doswiadczony zabierze glos w tej sprawie. Pozdrawiam i powodzenia zycze !
linkilink Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 hej, to jeszcze raz powtórzę że byłem 3 miesiące dłużej od tego co dostałem na granicy . Przepraszam że w koło to samo piszę ale się upewniam W DS 230 jest tylko pole od kiedy do kiedy przebywałem w USA nie ma nic na temat wydanych wiz Czy musiałaś udokumentować czas pobytu czy oni mają to w systemie .? Napisz jeszcze czy twoje dokumenty już przeszły NVC ? i jeśli tak to jak to się potoczyło
tinililka Napisano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 hej, a wiec tak: nasze dokumenty miesiac po NOA2 sa juz w NVC, mamy case number, AOS bill i DS3032 od NVC. Wiec zaczniemy wysylac reszte. Mysle ze oni wiedza duzo wezme ze soba do ambasady niezbedne dokumenty. A Ty na jakim etapie jestes?
linkilink Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 Hej, nawet lepiej dowiedziałem się że są dokumenty mówiące o tym że do dnia wyjazdu byłem w USA legalnie znalazło się moje przedłużenie wizy okazało się że poczta w stanach błądziła i dlatego nigdy nie dostałem dokumentu do ręki czyli nie przesiedziałem i tak tez podałem w DS230 a na etapie jestem takim że dostałem jakiś kod czy numer umożliwiający wysłanie wszystkich dokumentów do NVC i zostały wysłane wczoraj może wiesz ile to jeszcze może potrwać ?
tinililka Napisano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2012 Super !! Masz czysciutka sprawe ! Co do etapu z dokumentami to my jestesmy w podobnym miejscu. Bedziemy wysylac po niedzieli dokumenty. Wiesz co no trwa to mniej wiecej ok 1-1,5 miesiaca. Takze mamy z gorki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.