linkilink Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Witam wszystkich na forum . Od 10.2002 do 07.2003 przebywałem w USA wizę turystyczną dostałem na 3 miesiące( wjazd na granicy na 6 miesięcy) ,krótko mówiąc przesiedziałem wizę kilka miesięcy nielegalnie prośba o pomoc w poprawnym zaznaczeniu odpowiedzi 40 f i 40 h Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 zeby Ci pomoc to ta wize 6 miesieczna przesiedziales co dostales na granicy ..oraz o ile tych miesiecy przesiedziales. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkilink Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 Witam. 10.2002 dostałem wizę turystyczną na 3 mies. 10.2002 wylot do stanów- na granicy dostałem 6 mies. pobytu 07.2003 powrót do kraju też nie wiem jak to policzyć w sumie od momentu dostania wizy i przekroczenia granicy w stanach byłem 9 mies. jeżeli wezmiemy pod uwagę wizę którą dostałem w ambasadzie to wiza była na 3mies czyli przesiedziałem 6mies. jezeli wezmiemy pod uwagę to co dostałem na granicy czyli 6 mies i policzymy od tej daty to przesiedziałem 3 mies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 a wiec mylisz 2 sprawy dosc wazne.. Po 1 nie liczysz tego co masz w paszporcie a to co dostales na granicy ten czas sie bierze pod uwage jak i ten wrazie do zakazu wjazdu I teraz mozesz wizy turystycznej nie dostac za jedno piszesz,a byles dluzej ale przy wizie na pobyt staly bierze sie pod uwage takie cos jak zakaz wjazdu,jak byles 3 miesiace to sie wyrobiles w tym czasie do ktorego nie ma sie zakazu wjazdu.. ale pracowales moze nielegalnie-miales moze numer SSN-masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkilink Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 nie pracowałem , social security number też nie miałem prawa jazdy amerykańskiego tym bardziej ok czyli się wyrobiłem bo to co dostałem na granicy przesiedziałem tylko 3 mies. dalej nie wiem co w tym przypadku skreślić w punktach 40 f i 40 h Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinililka Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 hej, skoro byles 3 miesiace dluzej to nie masz zakazu wlotu. Ja mialam podobna sytuacje i mam zaznaczone oba pola "NO". Poczekaj moze ktos bardziej doswiadczony zabierze glos w tej sprawie. Pozdrawiam i powodzenia zycze ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkilink Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 hej, to jeszcze raz powtórzę że byłem 3 miesiące dłużej od tego co dostałem na granicy . Przepraszam że w koło to samo piszę ale się upewniam W DS 230 jest tylko pole od kiedy do kiedy przebywałem w USA nie ma nic na temat wydanych wiz Czy musiałaś udokumentować czas pobytu czy oni mają to w systemie .? Napisz jeszcze czy twoje dokumenty już przeszły NVC ? i jeśli tak to jak to się potoczyło Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinililka Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 hej, a wiec tak: nasze dokumenty miesiac po NOA2 sa juz w NVC, mamy case number, AOS bill i DS3032 od NVC. Wiec zaczniemy wysylac reszte. Mysle ze oni wiedza duzo wezme ze soba do ambasady niezbedne dokumenty. A Ty na jakim etapie jestes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkilink Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 Hej, nawet lepiej dowiedziałem się że są dokumenty mówiące o tym że do dnia wyjazdu byłem w USA legalnie znalazło się moje przedłużenie wizy okazało się że poczta w stanach błądziła i dlatego nigdy nie dostałem dokumentu do ręki czyli nie przesiedziałem i tak tez podałem w DS230 a na etapie jestem takim że dostałem jakiś kod czy numer umożliwiający wysłanie wszystkich dokumentów do NVC i zostały wysłane wczoraj może wiesz ile to jeszcze może potrwać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinililka Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Super !! Masz czysciutka sprawe ! Co do etapu z dokumentami to my jestesmy w podobnym miejscu. Bedziemy wysylac po niedzieli dokumenty. Wiesz co no trwa to mniej wiecej ok 1-1,5 miesiaca. Takze mamy z gorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.