Skocz do zawartości

Czy Dostane Wizę?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szybko i na temat.

W 2000 roku dostalem wize na 10 lat.

Bylem w USA na wakacje w 2000 oraz 2001 roku. Pobyty po 3 miesiace.

W 2003 roku dostalem wize kolejna, ale na work and travel i bylem 4 miesiace w USA.

W 2008 roku rowniez bylem w USA ale na zakupy 2 tygodnie.

Podsumowanie:

4 raz odwiedzilem USA. Wszystkie powroty w terminie. Zero problemow z prawem itd.

Teraz chce kolejna wize turystyczna na ktora chce znow pojechac sobie na miesieczne wakacje.

Nie musze odbywac spotkania z konsulem bo dostalem wczesniej wize na 10 lat i teraz ubiegam sie o ta sama kategorie.

No i moje pytanie:

CZY DOSTANE WIZE JESLI OBECNIE NIE JESTEM ZATRUDNIOWY?

Czy ktos juz pisal o takich przypadkach albo czy sa Wam znane?

Prosze o odpowiedziec bo nie usmiecha mi sie wydac 580zl za odeslanie do mnie reject`a:)

Pozdrawiam:)

Napisano

Zwolnienie z rozmowy z konsulem Cię nie dotyczy, więc musisz się przejechać do konsulatu :)

A zanim zapytasz dlaczego, to wyjaśnię: musisz spełnić wszystkie warunki wymienione w jedynym z punktów o osobach, które są zwolnione z rozmowy z konsulem. A Ty nie spełniasz dwóch:

1. Twoja wiza 10-letnia nie została wydana po 10 grudnia 2007

2. Nie ubiegasz się o nową w ciągu 12 miesięcy od daty wygaśnięcia poprzedniej.

(tak na marginesie - jeszcze przez 5 lat nikt nie spełni tych warunków ;) - wg mnie dziwne jest, że taki warunek w ogóle istnieje)

Twoje poprzednie pobyty w Stanach świadczą o tym, że "można Ci zaufać" :)

Choć brak zatrudnienia może być przeszkodą. Ale wcale nie musi.

Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz.

Napisano

napisz cos wiecej jesli mozesz....czym sie zajmujesz teraz :) cos wiecej oproócz tego ze brz pracy ?

wg twojej jak to nazwe "historii wjazdów i wyjazdów" raczej nie widze przeciwskazan....ale i tak wszsytko zalezy od konsula...

Napisano

mam skonczone studia wyzsze. teraz koncze studia podyplomowe. od 2 miesiecy jestem bez pracy bo firma w ktorej pracowalem padla. no i mam zamiar szukac nowego zatrudnienia po wakacjach. nie mam zony. dzieci. zobowiazan finansowych. mam 31 lat. to chyba tyle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...