sweety Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Witam mam pytanie jak to jest z wyjazdami au pair? jak sie nie jest studentem i sie nie pracuje w Polsce,czy jest szansa uzyskania takiej wizy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 oczwyiscie ze jest taka szans tutaj musisz spelnic wymagnia co do tego programu oraz aby rodzina Ciebie chciala i na to zwroc uwage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweety Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 czyli ta rodzina musi mi wysłać jakieś zaproszenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 musi sie skontaktowac z organizacja ktora takie cos robi lub tez Ty sama mozesz popytac sie jak ma takie cos wygladac od rodziny.. Bo mylisz zaproszenie na pobyt turystyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweety Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 wspomnę tez ze raz dostałam odmowę na wizę turystyczna, ponieważ miałam słabe związki z Polska- brak pracy. dlatego teraz myślę żeby pojechać na j-1. w Usa mam znajoma u której zatrzymał sie mój chłopak na turystycznej i pracuje u niej w restauracji. Ja niestety nie dostałam wizy i pomyślałam zęby dojechać do niego na wizie j-1,tylko nie wiem czy jest możliwość aby ta znajoma wysłała mi takie cos ze jade do niej na au-pair? hmm a prywatne osoby nie moga ,,zapraszac" ludzi na au pair? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Wiza turystyczna to co innego a au-pair ma inne zasady i tutaj mozesz jej nie dostac ze mozesz juz tam zostac nielegalnie ale zajmijmy sie takim czyms jak au-pair i teraz ta znajoma ma dzieci,Ty masz doswiadczenie jakies z dziecmi,jak umiesz j.angielski To nie tak ze kazda osoba cos moze wystawic..poczytaj,popytaj sie w roznych biurach o au-pair co musisz miec,aby takie papiery przeszly i byly zakceptowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweety Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 to raczej nie mam sie o co starac bo jezyk angielski znam podstawowo a tam właśnie chciałam sie douczyć. Nie mam tez zadnego doświadczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 au-pair po to jest aby sie uczyc jezyka widze ze za duzo nie czytalas,nie zapoznalas sie z zasadami,co pisza na roznych stronach o au-pair Od tego moze zacznij,,czy tam kolo Ciebie nie ma swietlicy dla dzieci ,mlodziezy abys troche porobila,,takie sie zdobywa tez doswiadczenie np opiekowalam sie swoim kuzynem-siostra-bratem itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweety Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 znalazłam taka jedna stronę, ale tam piszą jak wylecieć do opieki tylko z biura i oni tam wszystko organizują. Ja tak naprawdę to nie chciałabym jechać na au-pair tylko to taki pretekst ,aby dojechać do chłopaka on zatrzymał się u małżeństwa w wieku ok. 60 lat i pomyślałam ze jak nie dostałam wizy turystycznej to możne mam szanse postarać się o taka. Nie wiem czy to dużo załatwiania ze strony tych amerykanów do których chce pojechać i czy to w ogóle możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 to jak takie cos wyjdzie na rozmowie na au-pair ze to jest taki pretekst to zadnej wizy nie otrzymasz A teraz tak znalazalas jedno biuro a tych biur troche jest,spytaj sie ktorejs ze jak masz oferte pracy od takiej rodziny to co dalej.. Ci co maja kolo 60 lat to jak udowodnia ze potrzebuja au-pair? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.