Salas Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 jak możesz daj znac dokąd dokładnie kupiłeś bilet i ile zapłaciłeś Hej przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale miałem trochę urwanie głowy. Bilety kupiłem do Toronto na 11 Kwietnia za 2060 zł najtańsze jakie widziałem były po 2000zł ale mi nie pasowała godzina wylotu. Lot z jedną przesiadką godzina czekania i kolejny do Toronto jak przy każdym locie kontynentalnym posiłki wliczone w cenę jeden bagaż podręczny 8 kg i jeden dodatkowy 22kg. W Toronto mam być koło 14 więc nawet dobra godzina. Jak masz jakieś pytania to pisz. Jeżeli chodzi o stronki z lotami to polecam www.kayak.com i www.skyscanner.net . ja brałem z tej pierwszej bilet zapomniałem dodać że w dwie strony w takiej cenie. Pozdrawiam Czy ktoś już się orientował gdzie najlepiej brać ubezpieczenie i czy dokument ubezpieczenia ma być przetłumaczony na j. angielski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jest sporo firm które mają interesującą ofertę, musisz sprawdzić co cię interesuje. Sprawdź PZU, ERV, GOTHAER. Ubezpieczenia za granicę wypisują zazwyczaj w 2 językach Ja osobiście mam lot pod koniec czerwca i czekam aż ludzie coś więcej powiedzą na ten temat i sami tego doświadczą. Bo jest teoria że te polskie ubezpieczenie jest mało użyteczne i lepiej ubezpieczyć się na miejscu. Koszt takiego ubezpieczenia na miejscu to ok. 2.5 CAD/dzień = ok. 900CAD/rok i raczej będzie bardziej użyteczne jeżeli ktoś woli nie zapeszać. Teraz jest rozkmina czy można spokojnie przekroczyć granicę na ubezpieczeniu kilku dniowym i kupić Kanadyjskie na miejscu bądź przez internet jeżeli jest taka możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dostałam POE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Hej przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale miałem trochę urwanie głowy. Bilety kupiłem do Toronto na 11 Kwietnia za 2060 zł najtańsze jakie widziałem były po 2000zł ale mi nie pasowała godzina wylotu. Lot z jedną przesiadką godzina czekania i kolejny do Toronto jak przy każdym locie kontynentalnym posiłki wliczone w cenę jeden bagaż podręczny 8 kg i jeden dodatkowy 22kg. W Toronto mam być koło 14 więc nawet dobra godzina. Jak masz jakieś pytania to pisz. Jeżeli chodzi o stronki z lotami to polecam www.kayak.com i www.skyscanner.net . ja brałem z tej pierwszej bilet zapomniałem dodać że w dwie strony w takiej cenie. Pozdrawiam Czy ktoś już się orientował gdzie najlepiej brać ubezpieczenie i czy dokument ubezpieczenia ma być przetłumaczony na j. angielski ? dzięki wielkie za informacje jak coś mi się przypomni to będę pisać i pytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jest sporo firm które mają interesującą ofertę, musisz sprawdzić co cię interesuje. Sprawdź PZU, ERV, GOTHAER. Ubezpieczenia za granicę wypisują zazwyczaj w 2 językach Ja osobiście mam lot pod koniec czerwca i czekam aż ludzie coś więcej powiedzą na ten temat i sami tego doświadczą. Bo jest teoria że te polskie ubezpieczenie jest mało użyteczne i lepiej ubezpieczyć się na miejscu. Koszt takiego ubezpieczenia na miejscu to ok. 2.5 CAD/dzień = ok. 900CAD/rok i raczej będzie bardziej użyteczne jeżeli ktoś woli nie zapeszać. Teraz jest rozkmina czy można spokojnie przekroczyć granicę na ubezpieczeniu kilku dniowym i kupić Kanadyjskie na miejscu bądź przez internet jeżeli jest taka możliwość. Dzieki za info jak tylko przekroczę granice napiszę jak to wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Kupujecie bilet bezpośrednio ze strony przewoźnika, czy przez jakieś strony pośredniczące?? Jak to wygląda cenowo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jest sporo firm które mają interesującą ofertę, musisz sprawdzić co cię interesuje. Sprawdź PZU, ERV, GOTHAER. Ubezpieczenia za granicę wypisują zazwyczaj w 2 językach Ja osobiście mam lot pod koniec czerwca i czekam aż ludzie coś więcej powiedzą na ten temat i sami tego doświadczą. Bo jest teoria że te polskie ubezpieczenie jest mało użyteczne i lepiej ubezpieczyć się na miejscu. Koszt takiego ubezpieczenia na miejscu to ok. 2.5 CAD/dzień = ok. 900CAD/rok i raczej będzie bardziej użyteczne jeżeli ktoś woli nie zapeszać. Teraz jest rozkmina czy można spokojnie przekroczyć granicę na ubezpieczeniu kilku dniowym i kupić Kanadyjskie na miejscu bądź przez internet jeżeli jest taka możliwość. Ze strony ambasady: P: Jakiego rodzaju ubezpieczenie muszę wykupić przed wyjazdem do Kanady? O: IEC wymaga wykupienia i posiadania ubezpieczenia medycznego i zdrowotnego na cały okres pobytu w Kanadzie, łącznie z ubezpieczeniem od kosztów hospitalizacji i od kosztów transportu chorego do kraju. Radzimy, aby wykupić ubezpieczenie po otrzymaniu Letter of Introduction informującego o pozytywnym rozpatrzeniu aplikacji IEC. Urzędnik na granicy może Państwu odmówić wydania tymczasowego zezwolenia na pracę, jeśli Państwo nie będą mieli ubezpieczenia. Jeżeli ubezpieczenie jest ważne przez okres krótszy niż 12 miesięcy. Może być wydane tymczasowe zezwolenia na pracę, które wygasa w tym samym czasie, co ubezpieczenie. Nie można ubiegać się o przedłużenie tymczasowego zezwolenia na pracę. Może być tak, że uda się wejść na ubezpieczenie kilkudniowe...ale jak się trafi na jakiegoś służbistę, który wbije work permita na kilka dni :/ Hej przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale miałem trochę urwanie głowy. Bilety kupiłem do Toronto na 11 Kwietnia za 2060 zł najtańsze jakie widziałem były po 2000zł ale mi nie pasowała godzina wylotu. Lot z jedną przesiadką godzina czekania i kolejny do Toronto jak przy każdym locie kontynentalnym posiłki wliczone w cenę jeden bagaż podręczny 8 kg i jeden dodatkowy 22kg. W Toronto mam być koło 14 więc nawet dobra godzina. Jak masz jakieś pytania to pisz. Jeżeli chodzi o stronki z lotami to polecam www.kayak.com i www.skyscanner.net . ja brałem z tej pierwszej bilet zapomniałem dodać że w dwie strony w takiej cenie. Pozdrawiam a skąd masz wylot?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 jak sie trafi na taka osobe-urzednika nalezy nie zle miec gadane i przekonac go ze jednak wykupimy sobie takie ubezpieczenie.. co do zaswiadczenia to nie zadna paranoja bo Szkocja nadal jest w UK a wiec trzeba miec te zaswiadczenie podane ze strony nawet na stronie urzedu imigracji dokladnie pisza co jest honorowane to tak na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Kupujecie bilet bezpośrednio ze strony przewoźnika, czy przez jakieś strony pośredniczące?? Jak to wygląda cenowo?? Tak jak pisałem wcześniej ja kupowałem ze strony www.kayak.pl ale tam wyszukuje lotów z różnych stron gdy wybrałem odpowiedni lot przekierowało mnie do strony www.opodo.pl. Ja mam lot z Warszawy -Okęcia, bo tam mam najbliżej. Co do cen ja na 2 tydzień kwietnia znajdowałem ceny w okolicach 2000 zł razem z powrotnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Tak jak pisałem wcześniej ja kupowałem ze strony www.kayak.pl ale tam wyszukuje lotów z różnych stron gdy wybrałem odpowiedni lot przekierowało mnie do strony www.opodo.pl. Ja mam lot z Warszawy -Okęcia, bo tam mam najbliżej. Co do cen ja na 2 tydzień kwietnia znajdowałem ceny w okolicach 2000 zł razem z powrotnym. To ceny wyglądają póki co spoko...Ja będę kupować po świętach na maj... Chyba bezpośrednio ze strony lufthansy. A powiedz, dostałeś już Welcome Letter na IEC czy nadal masz tam "pending" w dwóch ostatnich pozycjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.