marciszewski Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 szczerze to już nie dopytywałam, jak będę coś wiedzieć to dam znać Dzięki Właśnie najbardziej zastanawia mnie to, jak długo trzeba będzie kwitnąć na lotnisku, co załatwiać, z kim rozmawiać etc. Mam cichą nadzieję, że po przylocie podchodzę do okienka, podaję paszport wraz z Letter of Int., officer wbija wizę na rok wraz z jakimś work permittem, mówię goodbye i tyle ) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ty powrotny brałeś na kiedy? Ja brałem powrotny na koniec września bo muszę na chwile do Polski zlecieć ale później wracam do Kandy Bilet zakupiony - wylot 7 maj z Poznania, powrót 20 marzec - cena całkowita 2453 zł. (zakupione na opodo.pl) Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antiwodz Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Dzisiaj dostałam POE Dziękuję wszystkim za cenne informacje i powodzenia w Kanadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 marciszewski podchodzisz do okienka a urzednik Ci wskazuje droge do pokoju gdzie tam bedziesz miec odprawe swoja,sprawdzenie danych co do kasy z konta rodziny to gdzies na stronie Ambasady kiedys bylo opisane jak kto ma wygladac,moze ktos to odszuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white_crane Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam, mam wazna wiadomosc dla wszystkich osob czekajacych na POE letter of introduction - byc moze wystapil jakis problem natury technicznej w systemie myCIC i Wasze podania zostaly juz dawno rozpatrzone a wiadomosc nie dotarla. Opisze jak bylo w moim przypadku: 23 luty - wyslanie aplikacji z konta myCIC 27 luty - wiadomosc od CIC, prosba o wyslanie dokumentow z saldem na koncie bankowym 27 luty - wyslanie salda na myCIC Po tej wiadomosc nie dostalem juz nic, ani POE ani prosby o dodatkowe dokumenty, poczekalem miesiac czasu zeby moc wyslac wiadomosc do CIC korzystajac z: http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/warsaw.asp Enquiries -> case specific. Wypelnia sie tam formularz z danymi oraz numerem UCI/numerem aplikacji i wysyla wiadomosc z zapytaniem odnosnie swojej sprawy. Ja napisalem w takiej wiadomosc, kiedy zlozylem swoja aplikacje i ze minal "normal processing time" (wiadomosc musi byc w jezyku angielskim badz francuskim). Dzien pozniej dostalem odpowiedz, ze moja aplikacja o work permit zostala rozpatrzona juz 7 marca i wyslany zostal rowniez list (ktory do tej pory nie dotarl), w zalaczniku do maila otrzymalem POE letter of introduction i sprawa zostala zakonczona. Taki sam problem miala moja dziewczyna i jak podejrzewam sporo innych osob, ktore czekaja dluzej niz tydzien. Pozdrawiam i zycze powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valkyr Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja też wysłałem wszystko 27 lutego i czekam do tej pory na POE. Mógłbyś tutaj wkleić white_crane treść tej wiadomości którą im wysłałeś? Nie znam języka na tyle dobrze, żeby im to poprawnie napisać. Możesz w miejscu Twoich danych dać xxx Pozmieniam sobie niektóre rzeczy i wyślę do My CIC. Może też dostanę na maila... Proszę Cię bardzo Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valkyr Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Dobra już nie trzeba, wysłałem im jakieś swoje wypociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aika1987 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam, mam wazna wiadomosc dla wszystkich osob czekajacych na POE letter of introduction - byc moze wystapil jakis problem natury technicznej w systemie myCIC i Wasze podania zostaly juz dawno rozpatrzone a wiadomosc nie dotarla. Opisze jak bylo w moim przypadku: 23 luty - wyslanie aplikacji z konta myCIC 27 luty - wiadomosc od CIC, prosba o wyslanie dokumentow z saldem na koncie bankowym 27 luty - wyslanie salda na myCIC Po tej wiadomosc nie dostalem juz nic, ani POE ani prosby o dodatkowe dokumenty, poczekalem miesiac czasu zeby moc wyslac wiadomosc do CIC korzystajac z: http://www.cic.gc.ca...ions/warsaw.asp Enquiries -> case specific. Wypelnia sie tam formularz z danymi oraz numerem UCI/numerem aplikacji i wysyla wiadomosc z zapytaniem odnosnie swojej sprawy. Ja napisalem w takiej wiadomosc, kiedy zlozylem swoja aplikacje i ze minal "normal processing time" (wiadomosc musi byc w jezyku angielskim badz francuskim). Dzien pozniej dostalem odpowiedz, ze moja aplikacja o work permit zostala rozpatrzona juz 7 marca i wyslany zostal rowniez list (ktory do tej pory nie dotarl), w zalaczniku do maila otrzymalem POE letter of introduction i sprawa zostala zakonczona. Taki sam problem miala moja dziewczyna i jak podejrzewam sporo innych osob, ktore czekaja dluzej niz tydzien. Pozdrawiam i zycze powodzenia! a jaki jest normal processing time? cos mi się kojarzy że mają niby 8 tyg. ale to chyba łącznie z kompass... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 a jaki jest normal processing time? cos mi się kojarzy że mają niby 8 tyg. ale to chyba łącznie z kompass... tez mi się tak wydaje ze od kompassa jest 8 tyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white_crane Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp/workers.asp pod tym linkiem dostepna jest informacja o "normal processing time", dla wydzialu imigracyjnego CIC ambasady kanadyjskiej w warszawie jest to 1 miesiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.