Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze to już nie dopytywałam, jak będę coś wiedzieć to dam znać :)

Dzięki :) Właśnie najbardziej zastanawia mnie to, jak długo trzeba będzie kwitnąć na lotnisku, co załatwiać, z kim rozmawiać etc. Mam cichą nadzieję, że po przylocie podchodzę do okienka, podaję paszport wraz z Letter of Int., officer wbija wizę na rok wraz z jakimś work permittem, mówię goodbye i tyle ;)) hehe

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Ty powrotny brałeś na kiedy?

Ja brałem powrotny na koniec września bo muszę na chwile do Polski zlecieć ale później wracam do Kandy

Bilet zakupiony - wylot 7 maj z Poznania, powrót 20 marzec - cena całkowita 2453 zł. (zakupione na opodo.pl)

Gratuluje :D

marciszewski podchodzisz do okienka a urzednik Ci wskazuje droge do pokoju gdzie tam bedziesz miec odprawe swoja,sprawdzenie danych :)

co do kasy z konta rodziny to gdzies na stronie Ambasady kiedys bylo opisane jak kto ma wygladac,moze ktos to odszuka ;)

Witam, mam wazna wiadomosc dla wszystkich osob czekajacych na POE letter of introduction - byc moze wystapil jakis problem natury technicznej w systemie myCIC i Wasze podania zostaly juz dawno rozpatrzone a wiadomosc nie dotarla. Opisze jak bylo w moim przypadku:

23 luty - wyslanie aplikacji z konta myCIC

27 luty - wiadomosc od CIC, prosba o wyslanie dokumentow z saldem na koncie bankowym

27 luty - wyslanie salda na myCIC

Po tej wiadomosc nie dostalem juz nic, ani POE ani prosby o dodatkowe dokumenty, poczekalem miesiac czasu zeby moc wyslac wiadomosc do CIC korzystajac z: http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/warsaw.asp Enquiries -> case specific. Wypelnia sie tam formularz z danymi oraz numerem UCI/numerem aplikacji i wysyla wiadomosc z zapytaniem odnosnie swojej sprawy.

Ja napisalem w takiej wiadomosc, kiedy zlozylem swoja aplikacje i ze minal "normal processing time" (wiadomosc musi byc w jezyku angielskim badz francuskim). Dzien pozniej dostalem odpowiedz, ze moja aplikacja o work permit zostala rozpatrzona juz 7 marca i wyslany zostal rowniez list (ktory do tej pory nie dotarl), w zalaczniku do maila otrzymalem POE letter of introduction i sprawa zostala zakonczona. Taki sam problem miala moja dziewczyna i jak podejrzewam sporo innych osob, ktore czekaja dluzej niz tydzien. Pozdrawiam i zycze powodzenia!

Ja też wysłałem wszystko 27 lutego i czekam do tej pory na POE. Mógłbyś tutaj wkleić white_crane

treść tej wiadomości którą im wysłałeś? Nie znam języka na tyle dobrze, żeby im to poprawnie napisać. Możesz w miejscu Twoich danych dać xxx Pozmieniam sobie niektóre rzeczy i wyślę do My CIC. Może też dostanę na maila... Proszę Cię bardzo :) Dzięki

Witam, mam wazna wiadomosc dla wszystkich osob czekajacych na POE letter of introduction - byc moze wystapil jakis problem natury technicznej w systemie myCIC i Wasze podania zostaly juz dawno rozpatrzone a wiadomosc nie dotarla. Opisze jak bylo w moim przypadku:

23 luty - wyslanie aplikacji z konta myCIC

27 luty - wiadomosc od CIC, prosba o wyslanie dokumentow z saldem na koncie bankowym

27 luty - wyslanie salda na myCIC

Po tej wiadomosc nie dostalem juz nic, ani POE ani prosby o dodatkowe dokumenty, poczekalem miesiac czasu zeby moc wyslac wiadomosc do CIC korzystajac z: http://www.cic.gc.ca...ions/warsaw.asp Enquiries -> case specific. Wypelnia sie tam formularz z danymi oraz numerem UCI/numerem aplikacji i wysyla wiadomosc z zapytaniem odnosnie swojej sprawy.

Ja napisalem w takiej wiadomosc, kiedy zlozylem swoja aplikacje i ze minal "normal processing time" (wiadomosc musi byc w jezyku angielskim badz francuskim). Dzien pozniej dostalem odpowiedz, ze moja aplikacja o work permit zostala rozpatrzona juz 7 marca i wyslany zostal rowniez list (ktory do tej pory nie dotarl), w zalaczniku do maila otrzymalem POE letter of introduction i sprawa zostala zakonczona. Taki sam problem miala moja dziewczyna i jak podejrzewam sporo innych osob, ktore czekaja dluzej niz tydzien. Pozdrawiam i zycze powodzenia!

a jaki jest normal processing time? cos mi się kojarzy że mają niby 8 tyg. ale to chyba łącznie z kompass...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...