Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

HELP! chyba nigdzie nie pojadę, bo nie mogę załadować tego nieszczęsnego IMM5645E! Próbowałam wszystkich tricków, o których pisaliście na forum, pousuwałam spacje, nie ma polskich znaków etc, wpisałam nawet miasto, do którego pojadę i wciąż nie da się tego załadować! drugi dokument (ten o rodzinie) załadował się za pierwszym razem. Czy ktoś ma jakieś dodatkowe wskazówki jak to obejść tak, żeby było dobrze? :(

Heh zazdroszczę co nie którym ,że już maja POE ja po świętach zabieram się już pełną parą bo mam do końca kwietnia chyba . Teraz chyba będzie najgorsze te pdf_y i skany ale dam redę :P

HELP! chyba nigdzie nie pojadę, bo nie mogę załadować tego nieszczęsnego IMM5645E! Próbowałam wszystkich tricków, o których pisaliście na forum, pousuwałam spacje, nie ma polskich znaków etc, wpisałam nawet miasto, do którego pojadę i wciąż nie da się tego załadować! drugi dokument (ten o rodzinie) załadował się za pierwszym razem. Czy ktoś ma jakieś dodatkowe wskazówki jak to obejść tak, żeby było dobrze? :(

Spróbuj u kogoś znajomego załadować pdf_y albo przez inna przeglądarkę

Ja mam pytanie . Jak wygląda znalezienie pracy w tym przypadku ? Czy szukamy jej we własnym zakresie , czy IEC nam w tym jakoś pomaga ? Widziałam w opisach ,że musimy prace znalezc we wlasnym zakresie.. Zatem sam iec polega na tym , ze daje nam jedynie zezwolenie na prace na okres do okolo roku ?

a do tego do pewnych prac musisz miec badania medyczne lub tez uprawnienia w danej Prowincji,jak np masazysta.

IEC daje Ci pozwolenie na prace i tyle :) reszta w Twoich rekach

a i mozesz liczyc na ubezpieczenie medyczne jak sie bedziesz kwalifikowac w danej Prowincji.

white-crane jak juz kiedys bylo napisane,ten link nie ma sie do IEC a do wiz pracowniczych.

Salas wytyczne,nie ma sprawy,tutaj masz to opisane co musisz miec takie ubezpieczenie

P: Jakiego rodzaju ubezpieczenie muszę wykupić przed wyjazdem do Kanady?

O: IEC wymaga wykupienia i posiadania ubezpieczenia medycznego i zdrowotnego na cały okres pobytu w Kanadzie, łącznie z ubezpieczeniem od kosztów hospitalizacji i od kosztów transportu chorego do kraju. Radzimy, aby wykupić ubezpieczenie po otrzymaniu Letter of Introduction informującego o pozytywnym rozpatrzeniu aplikacji IEC.

Urzędnik na granicy może Państwu odmówić wydania tymczasowego zezwolenia na pracę, jeśli Państwo nie będą mieli ubezpieczenia. Jeżeli ubezpieczenie jest ważne przez okres krótszy niż 12 miesięcy. Może być wydane tymczasowe zezwolenia na pracę, które wygasa w tym samym czasie, co ubezpieczenie. Nie można ubiegać się o przedłużenie tymczasowego zezwolenia na pracę.

http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/faq.aspx?lang=pol&view=d

Heather80 lepiej na miejscu kogos spotkac niz kogos niby miec a po przylocie jestes sama ;)

A orientujecie sie przez jakie organiezacje , strony mozna znalezc pewną pracę ? i jeśli dostanę pozwolenie na prace z iec to rozumiem ze od daty wydania zacznie uplywac czas (rok) ? Czy sa jakies terminy skladania podan o pozwolenie na prace ? czy mozna to zrobic na spokojnie mam na mysli znalezc prace a pozniej zlozyc podanie o pozwolenie i wyjechac np we wrzesniu?

jak przeczytasz ten temat od samego poczatku to zobaczysz ze jest aby 650 miejsc ,tzn w tym roku tyle bylo i te miejsca sie skonczyly po 2 dniach

a co do pytan to skladasz papiery na IEC,czekasz na odpowiedz i lecisz potem do Kanady.I na miejscu szukasz pracy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...