kalolcia34 Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A jakie były terminy składania ? Czyli nie mam co się już interesowac iec jesli chcę wyjechac w lipcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 np w tym roku bylo 18 lutego a juz po 2 dniach bylo po. nalezy sledzic strone Ambasady Kanady kiedy cos bedzie w 2014.. rok temu i pare lat wczesniej przyjmowali zgloszenia zaraz po 1 stycznia ... www.canada.pl Sa miejsca staz i praktyke ale tutaj musisz spelnic pewne wymagnia http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/index.aspx?lang=pol&view=d staz-praktyka http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/co-op_internship-stage_co-op.aspx?lang=pol&view=d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalolcia34 Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 widziałam własnie widziałam ! :'( dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agulla Napisano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 POE wystarczy O Letter pytam z ciekawości, bo z tego wygląda, że nikt z posiadaczy POE jeszcze go nie dostał ) A wiesz może, jak wygląda cała procedura na lotnisku? Wbijają wizę na rok do paszportu a work permit osobno, czy jest to jeden dokument ? Witam , czy jest ktokolwiek kto dostal Welcome Letter?? ja dostalam POE tygodnie temu a na IEC mam wciaz Pending, wyslalam do nich wiadomosc z My Messages na KOmpass account z zapytaniem co musze dalej zrobic ale wciaz czekama na odp! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white_crane Napisano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 white-crane jak juz kiedys bylo napisane,ten link nie ma sie do IEC a do wiz pracowniczych. CIC zajmuje sie przyznawaniem m.in. pozwolen na prace, ktore sa potrzebne zeby wziac udzial w programie IEC, jesli biore udzial w programie pracy wakacyjnej potrzebuje przyznania przez CIC pozwolenia na prace, pod linkiem znajduja sie tabele z "Processing times for temporary work permit applications processed by visa offices outside Canada" czyli tlumaczac: czas rozpatrywania wnioskow o tymczasowe zezwolenie na prace przez biura wizowe poza granicami Kanady, to ze po angielsku nazywa sie te biura wizowymi nie oznacza, ze zajmuja sie tylko i wylacznie wizami bo wkoncu to oni rozpatruja nasze aplikacje o pozwolenie na prace a wizy nie musza przyznawac bo warunkiem wziecia udzialu w programie jest posiadanie paszportu biometrycznego dzieki ktoremu mozna przekroczyc kanadyjska granice bez wizy. 8 tygodni czasu ma biuro IEC, ktoro zajmowalo sie pierwszym etapem rekrutacji do programu, wiec teoretycznie maja 8 tygodni czasu na uaktualnienie kont IEC Kompass i wyslanie welcome letter w przypadku osob ktore otrzymaly letter of introduction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 CIC zajmuje sie przyznawaniem m.in. pozwolen na prace, ktore sa potrzebne zeby wziac udzial w programie IEC, jesli biore udzial w programie pracy wakacyjnej potrzebuje przyznania przez CIC pozwolenia na prace, pod linkiem znajduja sie tabele z "Processing times for temporary work permit applications processed by visa offices outside Canada" czyli tlumaczac: czas rozpatrywania wnioskow o tymczasowe zezwolenie na prace przez biura wizowe poza granicami Kanady, to ze po angielsku nazywa sie te biura wizowymi nie oznacza, ze zajmuja sie tylko i wylacznie wizami bo wkoncu to oni rozpatruja nasze aplikacje o pozwolenie na prace a wizy nie musza przyznawac bo warunkiem wziecia udzialu w programie jest posiadanie paszportu biometrycznego dzieki ktoremu mozna przekroczyc kanadyjska granice bez wizy. 8 tygodni czasu ma biuro IEC, ktoro zajmowalo sie pierwszym etapem rekrutacji do programu, wiec teoretycznie maja 8 tygodni czasu na uaktualnienie kont IEC Kompass i wyslanie welcome letter w przypadku osob ktore otrzymaly letter of introduction. Ale rozumiem że do przekroczenia granicy i legalnej pracy potrzebujemy tylko letter of introduction? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ale rozumiem że do przekroczenia granicy i legalnej pracy potrzebujemy tylko letter of introduction? Z tego co wszędzie piszą wynika, że tak ale ja tam na wszelki wypadek ten welcome letter tez zabieram jak juz mi go wyslą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Z tego co wszędzie piszą wynika, że tak ale ja tam na wszelki wypadek ten welcome letter tez zabieram jak juz mi go wyslą. Też bym go chętnie zabrał ale lecę za 2 tygodnie i nie wiem czy go dostanę do tego czasu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Też bym go chętnie zabrał ale lecę za 2 tygodnie i nie wiem czy go dostanę do tego czasu :/ Myślę, że nie będzie konieczny. A napisz czy kupowałeś już ubezpieczenie? Jak tak to jaką ofertę znalazłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Myślę, że nie będzie konieczny. A napisz czy kupowałeś już ubezpieczenie? Jak tak to jaką ofertę znalazłeś? Powiem ci że jeszcze nie kupowałem jak to zrobię to dam znać ale znajomy który też jedzie znalazł w granicach100- 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.