pieczarka44 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam, jestem bardzo ciekaw czy ktos byl w podobnej sytuacji i jjak to rozwiązal. Mianowicie, moja dziewczyna byla w USA pare lat temu na work and travel ale tylko na 4 miesiące, i wczoraj otrzymala list na My CIC aby przeslac police certificate z tego kraju, a przecież glośno trąbią w tym samym liscie i w ogole w warunkach wyjazdu zeby przeslac taki certyfikat Tylko z krajow w ktorych przebywalo się dluzej niz 6 miesięcy. Jakby mialo sie przeslac zaswiadczenie z kazdego kraju ktory odwiedzila to musiala by zalatwić ze 100 takich dokumentów. I pytanie brzmi czy wywalczyl ktos może, że nie musiał tego zaswiadczenia z FBI zalatwiac bo to trwa od 6 do 8 tyg, a jej dali czas do 20 kwietnia (na pewno da sie wydluzyc ten okres wiem). Moja dziewczyna chce im wyslac stary paszport z wbita wiza na 4 miesiące i listem ktory tlumaczy, ze nie jest zobligowna do przeslania za swiadczenia z usa bo takie sa ich warunki udzialu w programie. Prosze o pomoc kto byl w takiej samej lub podobnej sytuacji i co zrobil, ile czasu zajelo to zdobycie dokumentu z FBI, no i przede wszystkim czy da sie to jakos ominąć, bo to przecież mnostwo czasu i koszty dodatkowe.Dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 pieczarka44 wydaje mi się że to ona popełniła błąd wpisując USA do tego pdf bo przecież jak pisało że tylko kraje w których przebywało się dłużej niż 6 miesięcy to po co ona wpisywała te USA. Nie jestem pewny co tam pisało i nie chce mi się sprawdzać ale radził bym zobaczyć co tam pisało. Co do rozwiązania problemu to raczej kontaktował bym się czym prędzej z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white_crane Napisano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 @pieczarka44 W liscie z prosba o przeslanie zaswiadczenia o niekaralnosci z jakiegos konkretnego kraju jest napisane o mozliwosci przedstawienia szczegolowego wytlumaczenia, dlaczego nie dolacza sie wymaganego dokumentu. Wytlumaczenie powinno sie zaladowac w miejscu przeznaczonym na certyfikat. Jesli jestescie w stanie udokumentowac, ze faktycznie okres pobytu wynosil 4 miesiace a w ich liscie jest informacja o okresie czasu przekraczajacym 6 miesiecy, takie wytlumaczenie powinno zostac uznane. Ja uzupelniejac ta rubryke wpisalem zla date, przez co rowniez dostalem prosbe o zaswiadczenie o niekaralnosci, wytlumaczylem im, ze popelnilem blad i moga to sprawdzic w moim CV w ktorym byla podana poprawna data. Moja aplikacja zostala rozpatrzona pozytywnie. @Diverse W tym pdfie pisalo: "Previous travel - Since the age of 18 or during the past 5 years, whichever is most recent, have you travelled to any country other than the country of your citizenship or your current country of residence?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elzbieta90 Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie a gdzie wykupiłaś ubezpieczenie i ile zapłaciłaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 a gdzie wykupiłaś ubezpieczenie i ile zapłaciłaś? W PZU i zapłaciłam prawie 2000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonti Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Hej! Czy jest ktoś kto nadal czeka na decyzje lub na maila z prośbą o wysłanie wyciągu bankowego?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aika1987 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Hej! Czy jest ktoś kto nadal czeka na decyzje lub na maila z prośbą o wysłanie wyciągu bankowego?? Pozdrawiam ja ciągle czekam - 14.03 przesłałam wszystkie dokumenty przez MyCIC - od razu załączyłam wyciąg bankowy i do tej pory cisza. A Ty Gonti kiedy i co wysłałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi2311 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam wszystkich, ja aplikuje o wizę przez biuro pośrednictwa wizowego. Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć/napisać jak sprawdzić status mojej sprawy online, będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 a kiedy to zlozylas papiery,czy masz nadany numer sprawy? jakis masz kontakt z tym biurem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.