Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem bardzo ciekaw czy ktos byl w podobnej sytuacji i jjak to rozwiązal. Mianowicie, moja dziewczyna byla w USA pare lat temu na work and travel ale tylko na 4 miesiące, i wczoraj otrzymala list na My CIC aby przeslac police certificate z tego kraju, a przecież glośno trąbią w tym samym liscie i w ogole w warunkach wyjazdu zeby przeslac taki certyfikat Tylko z krajow w ktorych przebywalo się dluzej niz 6 miesięcy. Jakby mialo sie przeslac zaswiadczenie z kazdego kraju ktory odwiedzila to musiala by zalatwić ze 100 takich dokumentów. I pytanie brzmi czy wywalczyl ktos może, że nie musiał tego zaswiadczenia z FBI zalatwiac bo to trwa od 6 do 8 tyg, a jej dali czas do 20 kwietnia (na pewno da sie wydluzyc ten okres wiem). Moja dziewczyna chce im wyslac stary paszport z wbita wiza na 4 miesiące i listem ktory tlumaczy, ze nie jest zobligowna do przeslania za swiadczenia z usa bo takie sa ich warunki udzialu w programie. Prosze o pomoc kto byl w takiej samej lub podobnej sytuacji i co zrobil, ile czasu zajelo to zdobycie dokumentu z FBI, no i przede wszystkim czy da sie to jakos ominąć, bo to przecież mnostwo czasu i koszty dodatkowe.Dzięki pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

pieczarka44 wydaje mi się że to ona popełniła błąd wpisując USA do tego pdf bo przecież jak pisało że tylko kraje w których przebywało się dłużej niż 6 miesięcy to po co ona wpisywała te USA. Nie jestem pewny co tam pisało i nie chce mi się sprawdzać ale radził bym zobaczyć co tam pisało. Co do rozwiązania problemu to raczej kontaktował bym się czym prędzej z nimi.

Napisano

@pieczarka44

W liscie z prosba o przeslanie zaswiadczenia o niekaralnosci z jakiegos konkretnego kraju jest napisane o mozliwosci przedstawienia szczegolowego wytlumaczenia, dlaczego nie dolacza sie wymaganego dokumentu. Wytlumaczenie powinno sie zaladowac w miejscu przeznaczonym na certyfikat. Jesli jestescie w stanie udokumentowac, ze faktycznie okres pobytu wynosil 4 miesiace a w ich liscie jest informacja o okresie czasu przekraczajacym 6 miesiecy, takie wytlumaczenie powinno zostac uznane. Ja uzupelniejac ta rubryke wpisalem zla date, przez co rowniez dostalem prosbe o zaswiadczenie o niekaralnosci, wytlumaczylem im, ze popelnilem blad i moga to sprawdzic w moim CV w ktorym byla podana poprawna data. Moja aplikacja zostala rozpatrzona pozytywnie.

@Diverse

W tym pdfie pisalo:

"Previous travel - Since the age of 18 or during the past 5 years, whichever is most recent, have you travelled to any country other than the country of your citizenship or your current country of residence?"

Napisano

Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady ;) odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili :) najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie :)

Napisano

Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady ;) odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili :) najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie :)

a gdzie wykupiłaś ubezpieczenie i ile zapłaciłaś?

Napisano

Hej!

Czy jest ktoś kto nadal czeka na decyzje lub na maila z prośbą o wysłanie wyciągu bankowego??

Pozdrawiam

ja ciągle czekam - 14.03 przesłałam wszystkie dokumenty przez MyCIC - od razu załączyłam wyciąg bankowy i do tej pory cisza. A Ty Gonti kiedy i co wysłałeś?

Napisano

Witam wszystkich, ja aplikuje o wizę przez biuro pośrednictwa wizowego. Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć/napisać jak sprawdzić status mojej sprawy online, będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...